HUSØY: Det meldes om stengte veier, kolonnekjøring og innstilte avganger på grunn av det forrykende uværet fredag.

Den eneste båten

Men ikke alle lot seg stoppe. Da Folkebladet snakka med fisker og skipper Geir Helge Tøllefsen på den 15 meter lange M/S Skreigrunn fredag formiddag var han og mannskapet i gang med å gå ut for å sette garna. Det var den eneste båten som gikk fra Husøy den dagen.

– Det er nå en liten stiv til sterk kuling her, vi er akkurat på tur for å sette. Vi har hatt landligge et par dager nå. Det skal bli bra vær i morra så vi fant ut at vi måtte prøve oss i dag, sier han.

– Nødt til å gå ut

– Hvordan ser det ut for dere i dagene som kommer?

– Det ser ikke ut som det blir så godt vær, men det blir vel roandes på et vis. De melder stiv kuling hele neste uke. Vi er bare nødt til å gå ut ellers blir dagene borte for oss, sier han.

– De siste årene har vi vært vant til at det har vært stille på havet. Nå er vi tilbake til det gode gamle der vi plages litt med været. Dette er ikke så uvanlig. Og vi har bare en time å gå nedover så det går bra. Men når vi er ved kanten må vi gå tre timer, sier han.

– For oss er det viktig å komme ut hver dag. Vi er nødt til det, fortsetter han.

Bedre og bedre fiske

Tidligere var det innblanding av sei, omtrent halvt om halvt i Stordjupta. Seien har vært en god bonus for fiskerne med en pris opp i 14 kroner per kilo.

– Er det bra med fisk i havet?

– Jada, nå blir det bare bedre og bedre. Vi hadde fem tonn forleden dag. Seien er borte nå, det er bare torsk. Det er fin torsk med lever og rogn. Det ser veldig bra ut, sier han.

Folkebladet skrev i forrige uke om gode priser på fisken. 25 kroner kiloet er fem kroner over listepris. Men dette vil regulere seg etter hvert som det blir større mengder som fanges.