NORDKJOSBOTN: Den triste nyheten ble lagt fram på allmøter for Mack-ansatte, i Tromsø og i Nordkjosbotn i går. Administrerende direktør i Macks Ølbryggeri AS, Harald Bredrup, kan bekrefte kraftige kutt i antall ansatte.

– Vi ender opp med å kutte 30 årsverk, eller cirka 25 prosent, av de 124 årsverkene vi har i dag, sier Bredrup til iTromsø.

Kutter i hele bedriften

– Vil disse store kuttene hovedsakelig gå ut over ansatte i produksjonen?

– Disse kuttene vil fordeles utover salgsavdelingen, administrasjonen og produksjonen – over hele bedriften, rett og slett, sier Bredrup.

– Hva er grunnen til at så mange mister jobben?

– Grunnen er det store inntektstapet vi forventer, som følge av en manglende avtale med Rema 1000. Vi kommer til å miste et betydelig salgsvolum på grunn av dette.

«Er Mack en bestevenn eller folkefiende?» – Åpen med de ansatte

Videre avslører Bredrup at over halvparten av årsverkene skal kuttes ved produksjonslokalene i Nordkjosbotn.

– Har produksjonsstaben i Balsfjord vært urealistisk stor, eller har produksjonen blitt effektivisert?

– Nei, den har ikke vært for stor, men vi har tidligere vedtatt nye investeringer i anlegget, som gjør det mulig å effektivisere driften, sier direktøren.

– Rema-konflikten brukes vel ikke som unnskyldning for å si opp ansatte som uansett ville ha mistet jobben, som følge av denne effektiviseringen?

– Nei, vi har vært helt åpen med de ansatte i denne prosessen med anlegget i Nordkjosbotn. Det ville ikke ha blitt noen oppsigelser, som følge av den planlagte effektiviseringen alene.

«Mack må iallfall på sikker plass igjen» Folk i nord reagerer kraftig på Remas nye innkjøpskonsept, som truer Macks tilstedeværelse i hyllene. Prisen for å utfordre den nordnorske folkesjela kan bli høy. – Dramatisk for oss

Bredrup uttrykker fortvilelse ovenfor situasjonen hans bryggeri nå har havnet i.

– Dette er helt klart dramatisk for oss. Kuttet er så stort, at vi ikke har helt klart for oss hvordan dette skal løses, helt enda. Kuttene vil også føre til en økt belastning på dem som sitter igjen, sier direktøren åpenhjertig.

– Er Rema-døren helt lukket for Mack?

– Nei, men det forventede inntektstapet om vi inngår en begrenset Rema-avtale vil være stort. Det rammer også Coca-Cola-produksjonen, og vi ser ikke grunnlaget til å kjøre på med to skift i produksjonen, forklarer Bredrup.