Endelig helg!

Navn: Trude Mørkved

Alder: 52 år

Bosted: Rundt omkring i nord

Yrke: Daglig leder i Basecamp Senja.

Hobbyer: Liker å være ute, både på land og sjø. Er ellers veldig interessert i polarhistorie og i kulturhistorien til Senja.

Aktuell: Som en av ildsjelene i O`HvalWeekend, som arrangeres på Skaland denne helga.

+ + + + + + + +

Trude Mørkved.

Har du noen planer for helga som kommer?

– Det må man vel kunne si, da skal jeg få med meg mest mulig av det som skjer under O`HvalWeekend, også de arrangementene som Basecamp Senja ikke har ansvaret for. Og jeg skal garantert spise skreimølja på motellet søndag. Ellers har vi gjester på Postshuset som vi må ta av oss av. Så det blir jobb hele helga, men også mye moro.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det er en stund siden, og er monologen «Zapffe» med Hålogaland Teater, der Kristian Fr. Figenschow gir liv til filosofen, forfatteren, naturverneren og tindebestigeren Peter Wessel Zapffe. Jeg så forestillingen i Kulturhuset på Finnsnes. En flott forestilling, som også hadde litt polarhistorie.

Har du noe stort forbilde?

– Jeg har to, og det er gromguttene Fridtjof Nansen og Roald Amundsen. Jeg har stor respekt for det de gjorde, og det er to personer jeg gjerne skulle kunnet truffet og slått av en prat med.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Den fantastisk flotte naturen vi har som strekker seg fra innlandet til ytre Senja. Ellers har jeg stor sans for de rause og flotte senjaværingene jeg omgås ofte med.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Vi mangler helårlige Senjaferger og flere opplevelsesprodukter på Senja. Jeg håper at grundere ser mulighetene som er her.

Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser Nordlys, Folkebladet og Svalbardposten. Det er ukas høydepunkt når Svalbardposten kommer. Ellers har jeg alltid bygdebøker fra Berg og Torsken liggende på nattbordet. Det er viktig litteratur for meg i den bransjen jeg er i. Og så leser jeg kokebøker. Jeg liker å lage mat, og i dem er det mange gode tips å finne. Jeg ser veldig lite på TV, men når jeg gjør det går det mest i nyheter.

Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes mye om Folkebladet. Folkebladet vært en flott arbeidsplass for meg i 25 år, så der er jeg litt kjent, ja.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Ettermæle, nei det må jeg si at jeg ikke har tenkt noe på.

Har du noe drømmereisemål?

– Senja, man trenger ikke reise langt for å få gode opplevelser. Jeg synes hele øya er et eventyr, men har likevel mest sans for yttersida. Det er liksom prikken over I-en for meg.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Ja, det var det da. Som regel jobber jeg på lørdagskvelder, men hvis jeg har fri prøver jeg som en god soldat å hvile og slappe av så godt jeg kan. En perfekt lørdagskveld er en tilbakelent kveld med god mat og god vin i glasset.