FINNFJORDBOTN: I desember gikk Frank Berntzen (57) inn som trener i samarbeidet mellom FIL og Senja om et felles damelag. Nå får han en større rolle i FIL og skal trene klubbens junior- og rekruttlag.

For guttene

Berntzen forteller at bråket rundt klubben på tampen av fjoråret var grunnen til at han nå tar på seg den nye oppgaven.

– Det blir for galt for guttene den situasjonen klubben havnet i. Hele sporten, idretten, klubben og alt er for guttene. Det er dem det handler om og som er årsaken til at jeg nå går inn som trener, forklarer han.

Den nye trenerjobben vil ta en del tid, og det er dermed usikkert hvor involvert rundt damelaget Berntzen vil være.

– Når vi begynte med damepraten så var ikke dette aktuelt. Nå tar jo dette her ganske mye tid, men jeg skal prøve å være med. Hvor mye vet jeg ikke helt, sier Berntzen.

Hardt arbeid

I omtrent en uke har Berntzen ledet treningene med de 45 unge FIL-guttene. Berntzen mener det viktigste han tar med seg inn i gruppa er å få guttene til å forstå hva som kreves for å bli god.

– Alle har lyst til å bli gode, men veldig få blir det. Det er en årsak til det. Alt for mange tror det er lett å bli god og mange skjønner ikke at man må levere på nytt hele tiden, selv om man får skryt. Du må opp hele veien og da er det er ikke noe annet enn hardt arbeid som gjelder, forteller Bernzten, som også fremhever viktigheten av å opptre som et lag.

– Vi møter opp i tide, vi opptrer som et lag og vi spiller hverandre gode. Det er ikke en enmannssport. Det finnes mange gode individualister, men svært få av dem blir gode lagspillere. Den koden må knekkes, slår Berntzen fast.

Opptatt av detaljer

På treningen i Midt-Tromshallen onsdag instruerte Berntzen de unge spillerne, blant annet i spill på rettvendt spiller.

– Hva er poenget med å spille på en mann som er feilvendt og markert? Målet er jo bak ræva på han. Da spiller man bare på risiko, sier Berntzen, som beskriver seg selv som en ekstremt hands-on og detaljfokusert trener.

– Det er sikkert sånn at det blir en pine og en pest og en plage, sier han lurt.

Spillerrelasjoner

Noen fredager fremover mot våren har klubben booket treningstider for junior og rekrutt i storhallen på Bardufoss.

– Jeg er veldig spent. Å spille fire mot fire på små områder er helt forskjellig fra å spille elleve mot elleve, og vi er nødt til å øve på relasjonene mellom spillerne, forteller Berntzen.

Torsdag var det styrketrening på programmet, der Berntzen regnet med at spillerne ville få seg et lite sjokk.

– De skal få seg en overraskelse når vi begynner med slyngetrening. Det har ingen av dem har gjort før. De kommer til å få utvikling i styrke som vil være veldig positiv, så det blir spennende, sier treneren.

PS: Flere trenere vil også være involvert rundt junior og rekrutt, men kabalen er ikke lagt ferdig enda.

Hands-on: Frank Berntzen sier han er ekstremt opptatt av detaljer i spillet. Det viser han også på treningsfeltet.