ROSSFJORD: Siste helgen i juni lokker Rossfjord med kjente musikere som Bryting, Plumbo, Staysman og Lazz og går ble Farmen-aktuelle Lothepus siste artist i rekka annonsert. Etter mange år med mindre arrangementer, har de i år de har valgt å satse i stort.

– Lothepus er veldig aktuell både med Fjorden Cowboy og Farmen fra TV. Responsen etter vi annonserte at han skal på i sommer, var veldig stor. Han har jo ikke vært her nord for å spille før. Vi har jo prøvd oss på arrangementer i ulik skala før, første året var det bare lokale artister, i fjor hadde vi Ketil Stokkan her og i år har vi flyttet arrangementet til heimkomstdagene og satser skikkelig. Lørdag kommer både Staysman og Lazz, og Plumbo. De gir ut musikk sammen nå, dermed klarte vi å få begge denne veien, sier koordinator på festivalen, Ole-Eivind Mikalsen.

Stort engasjement

Det er Rossfjord bygdelag som står som arrangører for den nye festivalen, og Mikalsen er imponert over engasjementet i bygda.

– Festivalen bygges på mye frivillighet. Bygdelaget har komite som stiller med vakthold og med rundt 40 personer i arbeid hver dag er de utrolig positive. De er veldig engasjerte her i Rossfjord, og det er veldig bra. All ære til de som gjør denne kjempejobben, sier Mikalsen.

Tidligere på arrangementene har de hatt 16 års aldersgrense. Det går de bort i fra i år.

– Vi har valgt å ha 18-års aldersgrense på RossfjordRocken da vi har hatt dårlig erfaring med mindreårige på arrangementer før. Blant annet har det vært litt bråk som har ført til at vi ønsker et litt mer voksent publikum i år, sier Mikalsen.

800 publikummere

Håper er å samle over 800 mennesker til bygda, dermed er overnattingsplass noe de ønsker å legge tilrette for under festivalen.

– Festivalen er utendørs på «torget» bak butikken og den gamle bensinstasjon i Straumen. Vi ligger til rette for camping for både bobil og vognplass. På denne måten kan folk komme langveisfra og være her hele helgen om de ønsker. For at vi skal kunne sove godt om natta håper vi på minimum 800 festivaldeltakere fordelt på begge dagene, men det er klart vi håper jo på enda mer. Billettene de legges ut neste uke allerede. Nå er festivalen lagt til samme helgen som Millionfisken i Sjøvegan, men med godt vær tror jeg at vi skal klare å få godt med folk hit, sier Mikalsen.

Det har ikke lyktes Folkebladet å få en kommentar fra Lothepus.

LOTHEPUS: Farmen-aktuelle Leif Einar Lothe, med artistnavnet Lothepus skal entre scenen i Rossfjord i sommer. Foto: www.lothepus.no
KOMMER: Lazz, til venstre (Lasse Jensen) og Staysmann (Stian Thorbjørnsen) kommer til RossfjordRocken. Foto: Johannes Granseth Foto: Johannes Granseth
Torget: Bak den gamle bensinstasjonen og ved siden av butikken i Rossfjordstraumen skal festivalen arrangeres. Foto: Carina Hansen