FINNSNES: Siste helgen i januar er det duket for kretskamper mellom Troms og Finnmark for gutter og jenter født i 2002. Der er Midt-Troms godt representert med til sammen elleve spillere.

Dominerende klubb

Hele seks av 19 spillere som er tatt ut på kretslaget for jenter er fra Varden FK.

– De er fra en klubb som er ganske dominant på innlandet, og det er de beste spillerne i det årskullet som er tatt ut, forteller Pål Kjetil Walle, spiller- og trenerutvikler i Troms fotballkrets.

Sammen med flere sonetrenere har Walle tatt ut troppene som møter 02-lagene fra Finnmark i Skarphallen i Tromsø 28-29 januar. Foruten de seks spillerne fra Varden har også Sørreisa IL en spiller med på laget.

– Det er gode spillere og flere var også med på kretslaget for 2001. De har stor treningslyst og presterer godt i kretskamper, sier Walle.

Fra distriktene

Ifølge spillerutvikleren er det de beste spillerne som blir tatt ut, uansett hvor de er fra.

– Vi ser etter spillere som er dedikert, ønsker å bli bedre og som selvfølgelig er gode i utgangspunktet. Du må ikke bo i Tromsø for å klare å prestere eller bli tatt ut til slike typer tiltak.

På guttesiden er det med to spillere fra FIL, en fra Unglyn og en fra Øvre Salangen.

– Det viser at det går an og at det muligheter for alle. Det er ikke sånn at de blir tatt med for å ha størst mulig spredning. Torben Århus fra Unglyn har for eksempel spilt alle kretskampene med 01 og er med i diskusjonen for samlingen i mars, forteller Walle.

Regionsamling

Kretskampene i slutten av januar vil være med å danne grunnlaget for hvilke spillere fra 02-kullet som kan bli tatt ut til regionsamling i mars. Da skal det tas ut åtte spillere fra 01, åtte fra 02 og seks fra 03.

– Helgen i Tromsø blir en kjempefin pekepinn på hvem av 02-erne som har mest lyst, og viser seg mest frem. Det er også det siste som skjer før vi setter strek. Jeg er spent på jentesiden, for Finnmark har noen landslagsspillere som er gode. På guttesiden har vi en sabla bra gjeng. Den troppen tror jeg skal bite godt i fra seg i de to kampene. Jeg gleder meg og er sikker på at det blir skikkelig bra, avslutter Walle.