KAIRO: Hanne Renland er godt i gang med sin 576 mil lange sykkeltur fra Egypt til Tanzania. På grunn av terrorfrykt, kunne hun ikke starte fra pyramidene i Giza slik som planlagt.

Starten

Etter noen dager med praktiske forberedelser og informasjon i Kairo, gikk starten 13. januar.

– Vi hadde en staselig start med frokostservering ved pyramidene i soloppgang og en sykkelrunde ned til bussen som fraktet oss til der vi egentlig startet.

Tanzaniaprosjektet

I tillegg til jobben som psykolog, er finnsnesværingen også leder for Tanzaniaprosjektet i Lenvik. Sykkelturen er til inntekt for dette prosjektet. Målet er å samle inn 120 000 kr. Dette skal være nok til å bygge fire nye skoler i Tanzania.

– Jeg utfordrer så mange jeg kjenner og gjerne mange jeg ikke kjenner til å være med å sponse Tanzaniaprosjektet for hver mil jeg sykler.

Lang ferd

Nå nyter hun tilværelsen på sykkelsetet og rutinene begynner å falle på plass. Ferden er fremdeles lang. Hun skal gjennom Egypt, Sudan, Kenya, Uganda og Rwanda, før hun til slutt skal ende opp i Mbeya i Tanzania rundt 22. mars.

– Jeg kan ikke få sagt hvor fantastisk jeg synes dette er. Jeg er blitt god venn med min nye fine sykkel og den ruller som et uvær! Vi starter ca 06.30 om morgenen og sykler 70 km før vi har lunsj. Noen dager er dette allerede etter et par til tre timer, men det gjør seg med påfyll. Jeg spiser som en hest! Når vi kommer fram serveres det suppe og vi får middag om kvelden. Alt skjer utendørs, fortsetter Renland.

Varmt

Hun forteller at damene ikke kan sykle kun iført trange sykkelbukser. Når hun må ha ekstra klær utenpå, blir det varmt.

–Jeg sykler med lang sykkelbukse med sarong rundt, så det er i varmeste laget.

Ulykker

Dagsetappene ligger på 125 km i snitt. Til tross for den flotte tilværelsen, har ikke sykkelturen gått like knirkefritt for alle som er med.

– Det verste som har skjedd til nå er at en av syklistene stupte i asfalten og skadet seg kraftig i munnen. Han er nå operert og er på sykehus, men turen er nok over for ham. Vi er alle fortvilte over dette.

Mestring

Renland har tidligere sagt at hun er i god form, men at sykling aldri har vært hennes greie. Likevel ser hun frem til ferden videre med hyggelig selskap.

– Den beste opplevelsen tror jeg er følelsen av at dette mestrer jeg og at jeg gleder meg til hver dag og nye opplevelser. Jeg er sammen med hyggelig folk fra store deler av verden, flest fra Australia, New Zealand og Sør-Afrika. Vi er allerede en dameklikk som fniser mye!

Nytt hjem

Hun har også fått et nytt hjem i løpet av de siste dagene.

– Nå er jeg installert i teltet som skal være mitt hjem fram til 22. mars. Jeg gleder meg til middagen etter rider meeting, avslutter Renland.

Hanne Renland er godt i gang med sykkelturen fra Egypt til Tanzania. Foto: Privat
Hanne har allerede blitt vant til sitt nye hjem på turen. Foto: Privat