BRØSTADBOTN: Ulykka skjedde i krysset mellom fylkesvei 211 og 852 i Brøstabotn. To av passasjerene ble sendt med ambulanse til legevakta på Finnsnes med lettere skader, fire ble sendt til legesjekk, mens to personer ble dimittert på stedet.

Måtte sy

Torgrim Bratsberg var en av elevene ombord i bussen da den havnet på siden. Han ble sendt med ambulanse sammen med en annen elev for å sy kutt-sår:

– Det går bra med oss, forteller han til Folkebladet.

Bratsberg måtte sy tre sting etter ulykken.

Han forteller fra hendelsen at bussjåføren stoppet bussen litt tidligere og festet kjettinger.

– Så kjørte han videre og snart var vi der hvor vi skulle bytte buss, så kjørte vi rett ut av veien i en sving, og tippet over.

– Det var ganske rart. Rar følelse når bussen veltet helt over. Vi fikk litt panikk, men det gikk bra. Det som også kan sies, er at alle forholdt seg rolig.

Nødetater rykket ut til veltet skolebuss En skolebuss har veltet i Dyrøy. Det var totalt ni personer ombord. Kom raskt

Han forteller at ambulansen kom raskt til stedet og fikk sjekket alle.

– Det var en skremmende opplevelse. Det var spesielt når det skjedde. Alt skjedde så fort. Etterpå lå den der på siden og det var veldig spesielt, sier Bratsberg.

– For å komme oss ut av bussen måtte vi åpne nødutgangen på taket på bussen og klatra ut der. Vi behøvde ikke å knuse glass, forteller han.

Han forteller at alt skjedde fort.

– Hendelsen var egentlig grei, det kunne ha vært mye verre Så det var bra at ingen flere ble skadet.

Ordfører i Dyrøy, Marit Alvig Espenes hadde akkurat fått vite om bussulykken da Folkebladet snakket med henne etter at ulykka hadde skjedd.

– Skremmende

– Det var elever fra den videregående skolen i Sjøvegan på vei hjem fra skolen. Vi har fått beskjed fra politiet at det ikke var noen personskade og det er vi veldig glad for, sier Alvig Espenes til Folkebladet.

Hun synes det var skremmende da meldingen om ulykken kom.

– Det var veldig skremmende å få en slik melding, men vi har i dette øyeblikket gått i en operativ modus. Det er elever som nå har behov for assistanse og bearbeide det som har skjedd, sier Alvig Espenes.

Dyp grøft

Politiets skadestedsleder Tommy Andreassen, sier til Folkebladet at bussen hadde kommet litt for langt ut i veibanen, havnet i en dyp grøft og deretter veltet på siden. Det skal ifølge politiet ha vært dårlig brøytet på stedet.

– Når brann kom til stedet hadde sjåføren fått ut alle elevene fra bussen. Ambulanse var på stedet før oss, sier Andreassen.

Bussjåføren skal ifølge Andreassen ha virket rolig etter hendelsen.

– Hvordan var situasjonen da dere ankom stedet?

– Situasjonen var egentlig ganske grei. Sjåføren var rolig og alle var kommet ut av bussen. Det var forsåvidt en grei situasjon. Det var ingen som var fast eller noen slike problem.

Flere av passasjerene ble sendt med både ambulanse og drosje for legesjekk.

– Såvidt meg bekjent er det mindre skader det er snakk om. To personer var sendt med ambulanse og noen var sendt med drosje for sjekk.

Ulykken skjedde i det såkalte Brøstadkrysset.

VELT: Nødetatene kom fort til ulykkesstedet i går ettermiddag. To elever ble sendt med ambulanse til legevakta. Foto: Arne Ivar Hanssen