MOEN: Daglig leder for Vónin Refa på Finnsnes, Ronny Moan, forteller at bedriften vil øke sin virksomhet i de gamle Nato-lagrene på Øvre Rossvoll.

Som kjent kjøpte bedriften eiendommen og lagrene på omlag 14.000 kvadratmeter i fjor for 8,5 millioner kroner. Planen var å bruke bygningsmassen som lager og også flytte litt av produksjonen dit.

Moan orienterte tirsdag plan- og næringsutvalget i Målselv kommune om planene bedriften har på Øvre Rossvoll.

– Vi har løst lager- og arealbehovet vårt ved å kjøpe lagrene på Rossvoll. Vi vurderer å kjøpe en ekstra og langt større vaskemaskin til oppdrettsposer og luseskjørt og da trenger vi plass. Vi rydder plass på Finnsnes ved å flytte prosesser til Rossvoll, sier Moen.

20 millioner kroner

I første omgang vil det bli seks ansatte i anlegget på Øvre Rossvoll. Det er i første rekke stell og reparasjoner av oppdrettsposer og luseskjørt til oppdrettsanlegg, eller serviceproduksjon som Moan kaller det, som skal foregå på Rossvoll.

– Vi ønsker å investere for 20 millioner kroner i 2017. Det meste av de vil bli på Rossvoll. Vi vil også omdisponere en av hallene reparasjonshall, sier Moan.

Også tørkeprosessen av oppdrettsposene og luseskjørtene etter rengjøring vil foregå på Rossvoll. Det samme vil impregnering av samme utstyr.

12 ansatte

I første omgang etableres det seks arbeidsplasser på Øvre Rossvoll.

– Vi har en ambisjon om å kunne øke det til 12, men det er mange ting som må falle på plass før det kan skje, sier Moan. V

200 millioner kroner

Vónin Refa omsatte i 2015 for 202 ,7 millioner kroner og hadde et resultat før skatt på 12,3 millioner kroner. Bedriften har i dag 41 ansatte på Finnsnes og altså seks på Øvre Rossvoll.