FINNSNES: Kombinasjonen av trangdboddhet og endrede undervisningsformer er bakgrunnen for at Nordborg videregående skole på Finnsnes nå er planlagt utvidet med et nybygg.

– Vi trenger mer undervisningsareal i form av klasserom og grupperom, samt fellesarealer, sier rektor Anette Sørensen Rege.

Derfor er planen å bygge ut et nybygg på omlag 900 kvadratmeter fordelt over to etasjer. Nybygget skal være i tilknytning til administrasjonsfløya til Nordborg videregående skole.

– Nybygget vil bygges beint sørover i retning parkeringsplassen vi har til våre ansatte, opplyser Rege.

Ut på anbud

19. januar skal det gjennomføres en tilbudsbefaring i forbindelse med den planlagte utbygginga. Rektoren er spent på hvor mange som møter opp.

– Allerede vet vi at det er interesse for prosjektet, men det blir spennende å se, sier Rege.

Tilbudsfristen er satt til 13. februar. Rektoren håper på en grei og rimelig anbudsprosess, og at utbyggingsarbeidet kan startes opp om ikke så altfor lang tid.

– Hvor mye må dere betale for utbygginga, tror du?

– Det er veldig avhengig av hvor mange som leverer tilbud og hvordan markedet er for tida. Om entreprenørene har mye å gjøre, er det også deres marked, men om det er mer rift om jobbene presses forhåpentligvis prisen ned. Vi må egentlig bare avvente og se hva som kommer inn.

Lagt på is i 2008

Nordborg videregående skole holder til i to bygg, hovedbygget som ble bygget på slutten av 60-tallet og administrasjonsbygget som ble bygget rundt 1980. Foruten nødvendig vedlikehold har det ikke vært tatt grep slik som det som nå er under oppseiling.

– Vi hadde planer om utbygging i 2008, og hadde kommet ganske langt i planlegginga. På grunn av at det den gang ble kuttet i statsstøtta til friskoler la vi planene på is, forteller Rege.

Investeringa i nybygget finansieres hovedsaklig gjennom lån fra eier, Norsk Luthersk Misjonssamband.

– Drifter man godt kan man sette av noen kroner til disposisjonsfond for å bygge. Samtidig er det sånn at vi som friskole ikke har lov til å ta ut overskudd, sier Rege, som poengterer at det for en friskole, som verken får statsstøtte til investering eller kan sette av noe overskudd, slettes ikke alltid er så lett å kunne investere i bygg.

Et løft for skolen

Rektoren er ikke i tvil om at nybygget vil være et stort løft for den videregående skolen og de 150 elevene som går der.

– Vi tror dette vil gi en ny giv til hele skolen. Her får vi moderne og oppgraderte lokaler som er i tråd med tanken om at tilrettelagte skolebygg fremmer god læring og trivsel, sier Rege.

Spesielt ser hun frem til å få på plass større og mer innbydende fellesarealer.

– Det er noe vi lenge har ønsket oss. I dag har vi kantina som er åpen hele dagen hvor elevene kan møtes, men jeg tror nok de nye planlagte fellesarealene vil være veldig positivt for elevenes sosiale miljø.

Nordborg-rektor Anette Sørensen Rege mener utbygginga vil gi skolen et stort løft. Foto: Maria Holm Simonsen
Denne uka skal det være anbudsbefaring hos Nordborg videregående skole. Foto: A3 Arkitektkontor AS