FINNSNES: I desember i fjor fattet Lenvik kommunestyre vedtaket som skulle til for å spikre planene om å bygge ny brannstasjon på Heimlymyra på Finnsnes.

Ennå er ikke utbyggingsarbeidet lagt ut på anbud, men teknisk sjef Geir Fredriksen i Lenvik kommune opplyser at det nærmer seg.

– Tar tid

– Vi er i full gang, men ting tar litt tid. Det er en en omfattende prosess med lover og regler som skal følges når man skal hente inn tilbud, men håpet er at spaden kan settes i jorda til våren, sier Fredriksen til Folkebladet.

Han kan ikke si nøyaktig når utbygginga legges ut på anbud, men påpeker at det i henhold til en framdriftsplan tas sikte på oppstart en gang mellom påske og sommeren.

– For det er et poeng for oss å komme igang før sommeren.

Tror det ordner seg

Som Folkebladet har omtalt tidligere risikerer Lenvik kommune å bli ”mellabær” for brannstasjon en periode. Dette ettersom brannvesenet sannsynligvis må ut av gammelstasjonen i Olderhamna før den nye står klar. I november uttalte Fredriksen at de var klar over situasjonen, og allerede så på alternative løsninger.

– Jeg tror vi skal klare å håndtere den situasjonen der selv om vi ikke blir ferdige med den nye brannstasjonen før årsskiftet. Som jeg tidligere har uttalt ser vi på løsninger, sier den tekniske sjefen.

Som et ”worst case scenario” har han tidligere pekt på at man i en midlertidig periode kan ta i brukt feltmessige løsninger av typen plasthaller.

Kartlegger markedet

Eiendommen som i dag huser Lenvik brannvesen og teknisk utedrift ble som kjent solgt til Coop i fjor sommer. Overtakelsesdatoen er i utgangspunktet satt til 1. januar 2018.Opprinnelig var planen at en ny brannstasjon også skulle huse teknisk drift. Strenge forskriftskrav gjør det imidlertid vanskelig med en slik samdrift. Derfor ble det i desember vedtatt at det skulle utredes hvor teknisk drift skal holde hus. I denne anledning er det åpnet for både nybygg, leie eller kjøp av privat bygningsmasse i sentrum eller at kommunens egne bygg tas i bruk.

– I tråd med det vedtaket vil det komme en annonse i løpet av de nærmeste dagene, sier Fredriksen, som opplyser at kommunen med denne ønsker å kartlegge hvilke muligheter som ligger ute i markedet.

Eiendommen, som huser dagens brannstasjon på Finnsnes, ble i sommer solgt til Coop for 21 millioner kroner. Foto: Trond Sandnes