STAVANGER: Quint Jansen hadde en strålende sesong for FIL forrige sesong, og midstopperen var sterkt medvirkende til FILs sterke 2.plass i 2.divisjon.

I høst har flere klubber på et høyere nivå vist interesse. Både TUIL og Sandefjord har vært på banen, og han trente også med TIL en uke i høst. De neste to ukene skal han trene med eliteserieklubben Viking. Han har fått et godt inntrykk av klubben så langt.

– Ja, det er en kjempefin klubb og jeg har blitt veldig godt tatt imot, sier Jansen til Folkebladet.

Spennende

To dager ut i oppholdet har han hatt to fotballøkter og en styrkeøkt. Etter bare to dager har han derfor ikke fått så mange tilbakemeldinger på hvordan det har gått enda.

– Det er vanskelig å si etter to dager, det er jo kun to treninger vi har hatt, men alt er nytt og veldig spennende. Så skal jeg etter oppholdet snakke med trenere og klubben, så får vi se, sier han.

Han mener det er en stor fordel for han, at oppholdet varer i to uker i stedet for èn.

– Ja, da har jeg god tid og det er veldig bra for meg. Da trenger jeg ikke stresse alt på en uke og har god tid på å vise meg frem, sier han.

Han synes det har gått bra så langt.

– Jeg synes det gikk veldig bra i TIL også da jeg var der, og det går brukbart nå også. Så satser jeg på at det skal gå enda bedre fremover i uka.

I bra form

Jansen har vært hjemme i Nederland i julen, og trent med et lokalt lag.

– Jeg har vært i Nedrland og trent med et lokalt lag der. I tillegg har jeg trent veldig mye for meg selv, så formen er ikke noe problem, forsikrer han om.

Han har ikke hørt noe mer fra TIL eller Sandefjord. Han skulle opprinnelig prøvespille for Sandefjord i november, men trenerne i kluben var bortreist og det ble ikke noe av. TUIL har han imidlertid kontakt med, og sier at de er et godt alternativ om det ikke blir kontrakt med Viking.

– Ja, jeg har god kontakt med TUIL, men jeg sa til de at jeg skulle avvente Viking-prøvespill først. Men de er en veldig bra mulighet de også, sier Jansen.

– Man vet aldri

Sjansen for at han spiller i FIL i 2017, er derimot svært liten.

– Ingenting er helt utelukket, men det er liten sjanse for det, og jeg tror ikke det kommer til å skje. Men man vet jo aldri, sier midtstopperen, som bor hos Vikings nigerianske angrepsspiller Samuel Adegbenro under oppholdet i Stavanger.