FINNSNES: Tirsdag kveld inviterte Lenvik Kommune alle innbyggere til et informasjonsmøte om bygging av en is- og turnhall.

Det som ble fortalt og forklart under møtet tirsdag, var blant annet hvor langt man er kommet i prosessen og en skisse av hvordan det kan komme til å se ut.

– Det vi forklarer her i dag er hvordan vi har jobbet, hva vi har funnet ut, og legge frem de første skissene av prosjektet. Hvordan det kan se ut og hvor vi tenker det plassert, sier prosjektleder Rune Kufaas.

Finnfjordbotn

Og det stedet som peker seg ut er i Finnfjordbotn, i området der det i dag er fotballbane og friidrettsfasiliteter.

– Finnfjordbotn er en av de alternative lokaliseringene som vi har sett på, og som per i dag peker seg ut som det beste alternativet, sier Kufaas.

Andre mulige plasseringer har også vært vurdert.

Alternativet i sentrum har vært i området der Rema 1000 i dag ligger, mens området som har vært vurdert på Silsand er oppe ved skolen.

Men det er området i Finnfjordbotn som per dags dato ser mest aktuelt ut, og det er det som har vært jobbet med Og flerbruk er et sentralt ord oppi alt dette.

– Det er to viktige prinsipper i det vi har holdt på med. Det er samlokalisering og flerbruk, sier han.

– Det er jo om å gjøre å se på hvordan denne hallen kan spille på lag med andre idretter i området. Sånn som Pioner i Finnfjordbotn. Der har du både ski, fotball og friidrett, og du har også en videregående skole der, og det er fordelaktig. Så har du også en fotballhall der fra før av. Summen av alt det har kan bli en form for idrettspark til slutt, forteller Rune Kufaas.

Positive

Mange hadde møtt opp til informasjonsmøtet tirsdag.

Kufaas fortalte også i forkant av møtet, at de har følt på at dette er noe som engasjerer.

– Ja, vi føler at det er mange som er interessert i prosjektet. Og de aktørene vi har vært i kontakt med rundt, akkurat der vi har tenkt å plassere oss, sånn som Pioner-miljøet, de er veldig positve til at det initiativet her er kommet. For at da ser de at de får drahjelp i sine utviklingsprosjekter, sier Kufaas.

Også kommunen er positiv.

– Kommunen er veldig positiv. Både politisk nivå og administrativt nivå har vilje til å prøve å få det her til. Så vi føler absolutt at dette prosjektet har vind i seilene.

Drift

Kufaas var flere ganger innom hvordan man skal finansiere anlegget under møtet.

Han var klar på at det nødvendigvis ikke trenger å være så vanskelig å få penger til å bygge det, men at den største utfordringen kan bli å drive det.

– Mye av det arbeidet som gjenstår nå, det er jo å finne ut hvordan dette her skal eies, drives og finansieres, hva skal det koste, og det er det vi kommer til å gå inn i nå fremover, sier han.

I starten av mai skal prosjektgruppa legge frem et beslutningsgrunnlag.

ENGASJEMENT: Mange hadde tatt turen for å høre mer om prosjektet med en is- og turnhall. Foto: Mathias Brobakk Nordgård