FINNSNES: I utgangspunktet er det ikke snakk om å etablere et eget Hertz-kontor på Finnsnes, men å få på plass en helautomatisk automat for utleie av biler.

Helautomatisk

Det opplyser Håvard Johansen, city manager i Hertz Bardufoss.

– Det er en helautomatisk løsning hvor den vanlige mann i gata kan hente bilen uten at vi trenger å være fysisk til stede som utleier, forklarer Johansen.

– Men kan hvem som helst bare hente seg en bil uten en avtale først?

– Det trenger ikke å foreligge noen avtale, for med den helautomatiske «kiosken» står man sjøl for utlevering, men man får ikke tilgang til nøkkel før man har lagt inn betalingskort, førerkort og all nødvendig data, opplyser Johansen.

Ønsker seg til Valen

Utleieselskapet er i dag representert med et kontor på Bardufoss lufthavn, samt et kontor hos Andslimoen bil. Ønsket er å etablere seg med en den helautomatiske løsninga i nærheten av Valen. I den anledning har Hertz Bardufoss henvendt seg til Lenvik kommune for å høre om mulighetene for å leie minimum to parkeringsplasser der i området.

– Har dere hørt noe?

– Ikke så vidt meg bekjent per nå, opplyser Johansen.

Han opplyser at de allerede har en viss pågang av kunder på Finnsnes, spesielt fra folk som kommer reisende med hurtigbåten.

– Hittil har alt av utleie på Finnsnes gått via kontoret på Bardufoss. Dte har vært litt pågang, men håpet er jo at pågangen blir enda større når vi etablere oss der, sier Johansen.

Hovedmålgruppa til å begynne med vil være turister, men håpet hans er at også lokalbefolkninga vil omfavne tilbudet og benytte seg av det.

– Man kan jo omså leie bil på timesbasis hvis man har behov for det, poengterer han.

Markedet bestemmer

At Hertz Bardufoss i utgangspunktet ser for seg å stasjonere to utleiebiler på Finnsnes, trenger ikke å være fasiten i fortsettelsen. Etterspørsel vil avgjøre omfang.

– Vi må begynne en plass, og bare det å ha bilene stående koster en del kroner. Vi vil imidlertid «fore» etter behov, altså ser vi at vi trenger ti biler så har vi ti biler der. Vi er jo ganske heldig som samarbeider med alle Hertz i hele Norge, noe som betyr at dersom vi blir tom for biler så kan Tromsø, Harstad og omså Oslo bistå oss. Biler har vi egentlig nok av til enhver tid, sier Johansen.