Vi befinner oss på midten av 80-tallet i Ringveien 25 på Finnsnes. Troms Folkeblad (som avisa het den gangen) har nettopp gått i trykken, etter at journalister og redaktører har ferdigstilt det redaksjonelle stoffet før deadline, markedsavdelingen har solgt inn mest mulig annonser, og setteriet har gjort sitt med klipp og lim i sideproduksjonen.

Trykkeriets leder, faktor Per Nilsen (nærmest), har nitid kontroll med at trykk-kvaliteten på avisene fra pressa er tilfredsstillende, før opplaget sendes ut til abonnenter og løssalgsforhandlere. Bak han følger også trykker Karl Johan Magnusson med på prosessen, mens en tredje trykker (med ryggen til) sjekker valsene der trykkplatene er montert.

Folkebladets trykkeri ble på 90-tallet stadig utvidet og oppgradert med nye trykkverk, men kapasiteten ble til slutt likevel for liten til å håndtere økende sidetall og fargebehov. Siste avis fra trykkeriet på Finnsnes ble produsert 28. april, 2000. Trykkverkene ble etter det demontert og solgt.

De eldste Harris-trykkverkene havnet til slutt i Colombia i Sør-Amerika. Folkebladet-veteranene Per Nilsen og Karl Johan Magnusson på bildet gikk dessverre bort i altfor ung alder.

Foto: Stein Wilhelmsen. Bildetekst: Olaf Øwre