VANGSVIK: 7. desember i fjor vedtok utvalg for plan, næring og drift i Tranøy kommune å opprettholde et tidligere vedtak om øyeblikkelig stans av Slåttebakken Helses omsorgstilbud i Vangsvik.

«Negative effekt»

Utvalgsleder Knut Otto Johnsen henviste blant annet til «virksomhetens negative effekt på omgivelsene.»

Johnsen sa også til Folkebladet at det ikke var søkt om bruksendring for å drive et slikt omsorgstilbud i en ordinær enebolig i et boligfelt.

29. desember i fjor ble saken oversendt fylkesmannen.

– Har søkt to ganger

Daglig leder ved Slåttebakken Helse, Thomas Hagerupsen, bestrider i sin tilleggs-klage til fylkesmannen at det ikke er søkt om bruksendring.

VENTER Leder i utvalg for plan, næring og drift i Tranøy kommune, Knut Otto Johnsen, ser for seg svar fra fylkesmannen inne relativ kort tid.

– Jeg har søkt Tranøy kommune to ganger om bruksendring, opplyser han og påpeker at søknaden, som er datert 5. oktober i fjor, ikke ennå er behandlet av Tranøy kommune.

Hagerupsen sitter, ifølge hans klage, ikke igjen med en opplevelse av at Tranøy kommune har forsøkt å komme hans søknader om bruksendring i møte.

– Tvert imot så oppleves kreativiteten stor både når det gjelder bakgrunn for avslag og begrunnelse for disse. Jeg opplever heller ikke at Tranøy kommune etterstreber likebehandling, skriver han i klagen.

– Hører ikke hjemme

– Så det er søkt om bruksendring likevel, Johnsen?

– I utgangspunktet hadde Slåttebakken Helse ikke gjort det før vi tok opp saka i utvalget og påla de om å søke. Da de gjorde det, ble saken behandlet og de fikk avslag, sier utvalgslederen.

Slåttebakken Helses søknad er tidligere også avslått med bakgrunn i at eiendommen ligger i kartlagt aktsomhetsområde for snøskred og steinsprang og utløpsområde for snøskred.

– Hvorfor er det så viktig for dere å arbeide for å stenge tilbudet?

– Dette er snakk om en psykiatrisk pasient med besøksforbud - og vi mener at et slikt omsorgstilbud ikke hører hjemme i en enebolig i et boligområde.

Ytringer

– Hva skjer videre nå?

– Nå skal fylkesmannen avgjøre om vi har gjort riktig eller ikke. Hvis vi har gjort feil, blir vedtaket opphevet. Da må vi fatte et nytt vedtak, svarer han og ser for seg et svar i løpet av kort tid.

– Hvis fylkesmannen gir oss støtte, kan ikke Slåttebakken Helses omsorgstilbud fortsette.

I saksfremlegget, som i desember førte til stenging av omsorgstilbudet, påpekes det at «beboer/bruker har framsatt grove ytringer og trusler både på sosiale medier og muntlig overfor innbyggerne i Vangsvik».

Thomas Hagerupsen ønsker ikke å kommentere saken utover det han har påpekt i sin tilleggs-klage.