SØRREISA: A-laget til Sørreisa beholdt i fjor plassen i 5. divisjon, etter at Bardu og Krokelvdalen 2 ble utestengt for manglende oppmøte til kamper. Sørreisa kjente på de samme utfordringene.

– Vi slet gjennom hele sesongen i fjor, spesielt på høstsesongen, med å stille mannskap til bortekampene, forteller styreleder Ivar Rismo i Sørreisa IL Fotball.

Manglende vilje

Klubben har nå sett på om det var grunnlag for å gjennomføre en ny sesong i 5. divisjon.

TREKKER LAG Styreleder Ivar Rismo i Sørreisa IL Fotball.

– Vi har kommet til beslutningen at det er det ikke. Mesteparten av kampene går i Tromsø eller enda lenger unna, og vi merker vel at viljen og motivasjonen hos spillerne til å ofre helgene for å spille bortekamper langt unna, ikke er til stede.

Sørreisa ønsker ikke å lide samme skjebne som Bardu og Krokelvdalen 2 gjorde forrige sesong.

– I fjor opplevde vi at andre lag rett og slett ikke klarte å stille til kamp. Vi ønsker ikke å havne i den situasjonen. Det blir feil å hive seg på, for så å måtte kaste inn håndkle når vi komme oss litt ut i sesongen. Det ville også være urettferdig overfor de andre lagene om vi gjør det på den måten, forklarer Rismo.

Tar steget ned

At laget består av mange unge spillere som til sommeren er ferdig på videregående, gjør også at klubben ikke vet hvem eller hvor mange spillere som er tilgjengelig til høsten. Selv om det ikke blir spill i 5. divisjon i år, skal klubben likevel ha et seniortilbud fremover.

– Vi har landet på at det mest riktige blir å ha et lag i 6. divisjon denne sesongen. Dette er en prosess der man må vurdere kontinuerlig hva som er viljen og ambisjonene til de spillerne vi har til en hver tid. Som breddeklubb er vi uansett opptatt av å ha et tilbud på seniornivå i Sørreisa, forteller styrelederen.

Fortsetter

På trenersiden er det klart at hovedtrener Rune Hoholm ikke fortsetter. Trenerkabalen forøvrig er ikke landet enda. Det er heller ikke bestemt om klubben skal fortsette å ha et syverlag. Den avgjørelsen vil bli tatt i løpet av helgen.

PS: Oppsettet i 6. divisjon blir utformet etter påmeldingsfristen 15. januar. Den ledige plassen etter Sørreisa i 5. divisjon har blitt tildelt Ullsfjord, som i utgangspunktet tapte kvalifiseringsspillet mot Skarp 2 om plass i divisjonen.