SKALAND: Som kjent har Lenvik og Tranøy allerede vedtatt å slå seg sammen til Senja kommune. Snarlig starter samtalene om også Berg og Torsken skal ta del i storkommunen.

Det opplyser ordfører Roar Åge Jakobsen i Berg kommune.

Møtet skal finne sted på Lenvik rådhus.

Ferdig i februar

Til samtalemøtet stiller forhandlingsutvalgene fra samtlige fire kommuner. Berg kommune har også valgt å stille med sine hovedtillitsvalgte.

– Hvordan skal møtet foregå?

– Det blir tatt en gjennomgang av hvordan situasjonen er i dag, og hvilket løp vi må legge opp til fremover ettersom kommuneproposisjonen skal vedtas før sommerferien. Vi vil forsøke å bygge videre for intensjonsavtalen som Lenvik og Tranøy allerede har vedtatt, det er denne som er utgangspunktet, sier Jakobsen.

Han regner med at det ikke blir med bare et samtalemøte, men i hvert fall ett eller to til.

Et lite ”formøte”

Kommunestyrene i både Berg og Torsken stemte i utgangspunktet nei til kommunesammenslåing. Etter at ”fusjonen” mellom Lenvik og Tranøy ble en realitet, samt at fylkesmannen gikk ut og anbefalte en storkommune for Senja, valgte de to kommunestyrene å ”snu på flisa” og gå i samtaler for å sondere terrenget for sammenslåing. I Berg ble helomvendingsvedtaket vedtatt med ni mot seks stemmer. Ordføreren var en av de seks som stemte imot.

– Er det rart å da skulle gå i sonderingssamtaler?

– Neida, jeg er sånn bygget at når kommunestyret har bestemt noe så forholder jeg meg til det. Jeg respekterer flertallsvedtaket fullt og helt, sier Jakobsen.

Time out

Datoen for det første samtalemøtet ble satt da de fire senjaordførerne hadde et lite ”formøte” torsdag under fylkesmannens januarsamling.

– Dere avtalte ikke bare sammenslåing der og da?

– Nei nei nei, humrer Flakstad.