FINNFJORDBOTN: Når et av FK Senjas lag kom for å trene i Midt Troms-hallen onsdag kveld, var fem av fotballene deres borte.

Noen hadde vært på fære og slitt av hengelåsen og tatt med seg ballene.

Dette var splitter nye, og dyre fotballer.

– Jeg tror en sånn ball koster 1000 kroner per ball, om ikke mer, sier vaktmester i Midt Troms-Hallen, Per Berg.

De har ingen anelse på hvem som har stjålet ballene.

Èn uke

FK Senja har ansvaret selv for utsyret de har der, og de vil gå til anmeldelse av saken, med mindre ballene blir levert tilbake.

MULIGHET Walter Johnsgård og FK Senja gir de som har stjålet ballene èn uke på å levere de tilbake.

– Walter (Johnsgård, i FK Senja) sier at hvis de leverer tilbake ballene innen en uke, så blir de ikke anmeldt. Hvis ikke, så blir de anmeldt, da går FK Senja til sak. Det blir deres sak, for de har et eget ansvar der oppe, sier Berg.

Walter Johnsgård bekretfer at de vil få en uke på seg.

– Ja, altså, de får en mulighet til å levere tilbake ballene. Hvis ikke må vi gå videre og da må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier han.

Alle muligheter

Er ballene tilbake innen en uke vil FK Senja sette en strek over det hele.

– Ja, nå får de som sagt en mulighet til å levere ballene tilbake til oss, også setter vi en strek over det her, sier Johnsgård.

– Vi er mest interessert i å få ballene våre. De kan legge de ved kassen vår og de trenger ikke å vise seg for oss. Så her har de alle muligheter og vi trenger ikke å se hvem de er. Bare vi får ballene våre tilbake, så er vi fornøyd.

Søppel og snusposer

Et annet problem i Midt Troms-Hallen er forsøpling. Det er et problem de har hatt lenge og som nå kan føre til store konsekvenser.

SNUS Snusposer ligger strødd utover hele dusjanlegget. Vaktmester Per Berg fryktar at slukene kan gå tett.

Snusposer kastes i dusjen, og kan føre til at sluken går tett, og det kastes også på banedekket og rundt banen. I tillegg ligger tomme flasker og andre ting strødd rundt omkring, til tross for at det finnes en rekke søppelbøtter i hallen.

Vaktmester Per Berg snakker nå om å innføre bøter for å blitt kvitt problemet.

– Vi må ta så mye at det svir ordentlig. Vi har aldri tatt noe på de tolv årene jeg har vært der, men vi er nødt til å gjøre noe, og det eneste er penger. Det er det eneste som hjelper. Når de begynner å få bøter på 2500 kroner per gang, så tenker jeg at de begynner å bruke søpla, sier Berg.

Mattilsynet

Siste utvei kan være å gå til mattilsynet.

LÅS Denne ble slitt av og fem baller ble stjålet.

– Hvis det ikke blir bedre nå, så må vi gå til mattilsynet, det er siste utvei. Får vi mattilsynet inn der, så kan det godt hende hallen blir stengt, sier han, og legger til at han ikke vil slå alle under samme kam.

– Nei, det er jo kjempefin ungdom der oppe, men det er vel kanskje et par stykker i hver gruppe som ødelegger.