BARDUFOSS: Tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at det ved Biltilsynet på Finnsnes i fjor ble registrert 114 nye Volkswagen personbiler. Alle solgt fra Sulland på Bardufoss.

Bilmerket er i særklasse den mest solgte bilen i Midt-Troms i 2016. Neste på lista, Toyota, er registret med 63 biler.

– Tallet stemmer nok i hovedsak med det vi har solgt, sier daglig leder hos Sulland, Odd Arild Nordseth.

Salget er en økning på 18,8 prosent eller 18 biler fra 2015.

Tilfreds

Nordseth er selvsagt svært tilfreds med tallene.

– Ja, det er jo uten tvil hyggelig lesning, sier han.

Hvorfor nettopp Sulland Bardufoss er i lederrollen i Midt-Troms forklarer Nordseth på følgende vis:

– Vi har jobbet godt og systematisk over år og prøvd å yte god service. Det har kommet gradvis, og der tror jeg nøkkelen ligger. Det er jo veldig greit å se at vår strategi lykkes. I tillegg har vi jo også et veldig lettsolgt merke med mange modeller, sier Nordseth.

2016 var da heller ikke første gang Volkswagen var den mest solgte bilen i Midt-Troms. Det har de vært de siste tre årene.

Ingen betydning

Den såkalte Volkswagen-skandalen, der fabrikkanten jukset med drivstofforbruket, er noe som knapt ble lagt merke til hos forhandleren på Andslimoen.

– Det har ikke påvirket oss verken her, i Norge, eller på verdensbasis heller ser det ut til. For oss ble det jo litt jobb, men ikke så mye at det er var et problem. Det var bare rundt en halv times arbeid med hver bil, sier Nordseth.

18 prosent

Statistikken fra veistasjonen på Finnsnes viser at Volkswagen ligger flere hestehoder foran andre bilmerket. Antall registreringer for bilmerket ligger altså 18,8 prosent over 2015. Ser vi videre på samme statistikk opererer de fleste andre bilmerkene med prosenttall på minussiden. Bortsett fra Peugeot som hadde 41 registreringer, noe som er en økning på pene 70 prosent fra 2015.

100 millioner kroner

Tallene ovenfor gjelder personbiler. Men også på varebilsiden gjorde Sulland det godt med 96 solgte biler.

– Alle disse salgene bidrar jo selvsagt til gode omsetningstall. I 2016 omsatte vi for litt over 100 millioner kroner, sier Nordseth.