GRYLLEFJORD: I forrige uke gikk eier av Ølningen Kafé og Bar, Lars Torbjørn Stenholdt, ut i Folkebladet og påpekte at arrangementet ville bli det siste i regi av puben, som er lagt ut for salg.

- Vi satser på fullt hus og suksess i år også, sa Stenholdt forrige torsdag.

Slik blir det imidlertid ikke. På Facebook har pubeieren nå avlyst festivalen som skulle gå av stabelen 20. januar.

«Kjære potensielle festivaldeltakere. Vi ser oss dessverre nødt til å avlyse årets Mølje og Boknafestival på grunn av at vi ikke har fått skjenkebevilling», skriver Stenholdt på det sosiale nettstedet.

Selger «Ølningen» etter mangel på motivasjon Lars Torbjørn Stenholdt mangler motivasjon. Nå har han bestemt seg for å selge Ølningen Kafé og Bar etter to og et halvt år i drift. Plettfri vandel

I desember søkte Stenholdt Torsken kommune om skjenkebevilling for salg av alkohol i anledning Mølje- & Boknafestivalen.

«Vi sørger for at det til hver tid er godkjente vakter og personale på jobb som innfrir de krav vi stiller i forhold til alder, ansvar og edruelighet», anførte han i søknaden.

Rådmann Lena Hansson svarte Stenholdt med avslag, siden Ølningen kafé og bar ikke har fått salgs- og skjenkebevilling fra og med 1. januar i år.

- En eventuell søknad om ambulerende skjenkebevilling må komme fra andre enn Ølningen. Den som søker må ha plettfri vandel, påpekte hun.

Dagen etter rådmann Hanssons svar, vedtok kommunestyret i Torsken å avslå søknaden om ny salgs- og serveringsbevilling.

Dette med bakgrunn i brudd på alkoholloven.

- Avslått

En identisk søknad, underskrevet en annen ansvarlig skjenkebestyrer, ble så sendt til kommunen andre nyttårsdag. Nå er den også avslått.

- Stenholdt er gjort oppmerksom på at det må være andre enn Ølningen Kafé og Bar som driver dette arrangementet, heter det i avslaget.

3. januar la pub-eieren ut på Facebook at arrangementet trolig ble det siste i regi av Ølningen Kafé og Bar. Dette uttalte han også til Folkebladet i forrige uke.

- Når Ølningen Kafé og Bar fikk avslag på videre bevilling gjaldt det ikke hvem som var skjenkebestyrer. Bedriften ved eier har ikke oppfylt vilkårene for bevilling, påpeker rådmann Hansson avslutningsvis.

Det har ikke lykkes Folkebladet å komme i kontakt med Lars Torbjørn Stenholdt.

Mølje & Boknafestivalen i Gryllefjord er avlyst. Ølningen Kafé og Bar nektes skjenkebevilling etter brudd på alkoholloven.