TROMSØ: – Han har forlenget kontrakten og det er helt perfekt. Da har vi det i boks og slipper å tenke mer på det, sier assistentrener i FIL, Aleksander Samuelsen.

Valget om å forlenge er utvilsomt bra for FIL, men Samuelsen tror det er et godt valg for spilleren selv også.

FREMSKRITT Assistenttrener i FIL, Aleksander Samuelsen, merker at FILhar tatt store steg som klubb.

– Det er bra for både oss og for Joakim. Da får han fortsette å utvikle seg her, han var veldig god for oss i fjor. Og han har masse å gå på og det er det som er så artig, sier en fornøyd Samuelsen.

Høyrebacken har skrevet under en ettårskontrakt.

– Det er en ettårskontrakt. Det er litt på grunn av hans livssituasjon og hans hverdag til neste år, både for han, for fruen og skole også videre.

Har tatt steg

Einebakken Nilsen bekreftet selv før jul at tilbudet fra den svenske klubb var lukrativt. Han ga allerede da indikasjoner på at han likevel helst vilel forlenge med FIL.

Det mener Samuelsen viser en del av hvor store steg Finnsnes IL har tatt som klubb.

– Jeg tror det viser litt hvor mange steg Finnsnes har tatt som klubb og det viser at han har hatt en fin utviklingsarena her. Spillerne ser at dette gir resultater og Finnsnes sin posisjon har endret seg veldig. Flere ønsker seg hit nå og den kulturen som trenergruppa og klubb har bygd opp — dette ser folk. Nå hadde Joakim et attraktivt tilbud fra Sverige, og Finnsnes er ikke i nærheten av å kunne matche det. Men det er andre ting som er viktigere enn både penger og andre ting. Her kan man bli bedre og det sammen med andre, mener Samuelsen.

Priveligert

En av hovedgrunnene til at Einebakken Nilsen ville fortsette i FIL, var mulighetene for å utvikle seg videre etter en god 2016-sesong. Han trakk da frem trenerteamet som gjorde et fabelaktig jobb.

Aleksander Samulsen mener det er en kombinasjon, og at de i trenerteamet er priveligerte som har de spillerne de har.

– Ja, det er jo kjempebra at spillerne synes det. Men det er som jeg ofte sier en kombinasjon. Vi er priveligert i trenerteamet som har spillere som hver dag kommer på trening for å bli bedre. Du kan bli trent, eller du kan trene for å bli bedre. Det gjør alt mye enklere for oss, for vi legger mye energi i å tilrettelegge best mulig, hele klubben tilrettelegger for at alt skal bli bra. Vi er ikke størst på ressurser i vår avdeling, men det har alltid vært gratis å trene, sier FILs assistenttrener.