GRYLLEFJORD: Striden var sluttoppgjøret for Gryllefjordbrua, og det stod i utgangspunktet om 26,7 millioner kroner da Implenia og Troms fylkeskommune møttes i Senja tingrett i desember 2015. Tingretten ga Implenia medhold i at de hadde krav på betaling utover den oprinnelige kontraktssummen på 124,4 millioner kroner, men slettes ikke så mye som selskapet sjøl mente de skulle ha. Senja tingrett tilkjente Implenia 3,8 millioner kroner.

Det var ikke selskapet fornøyde med, og anket saken inn til Hålogaland lagmannsrett.

Nesten tredobling

Lagmannsretten har nå kommet med sin avgjørelse, og konkluderer med at Implenia skal ha 10,9 millioner kroner mer fra fylkeskommunen – altså nesten tre ganger mer enn det tingretten kom frem til.

Implenia er likevel ikke helt fornøyd.

– Implenia vil gå gjennom dommen fra lagmannsretten, herunder vurdere grunnlaget for en anke. Vi registrerer at Implenia har fått medhold av retten på viktige punkter, samtidig som Implenia burde fått større uttelling ved den konkrete utmålingen, opplyser advokat Lars-Henrik Wisnes Berg til avisa Nordlys.

Om det blir anke eller ikke er altså uvisst.

Sak uten vinner

Det er vanlig praksis i tvistesaker som denne at «den tapende part» dekker både egne og motpartens saksomkostninger. Det fordrer imidlertid at det er en klar vinner av saken, som har fått medhold fullt ut eller i det vesentlige. Det ble ikke tilfellet i denne saken, konkluderer lagmannsretten.

«Slik lagmannsretten ser det ka heller ingen av partene anses for å ha fått medholf av betydning uten å vinne saken», heter det i dommen.

Dermed må både Implenia og fylkeskommunen bære sine egne saksomkostninger.

Gryllefjordbrua er en del av den såkalte Torskenpakken, og ble tatt i bruk i 2013. Hensikten med brua, samt en tunnel gjennom Ballesvikskaret, var å etablere en rassikker veistrekning til Torsken og Gryllefjord.