GALTNES: Knappe to uker før premiere sorteres kostymer og finpusses sketsjer på samfunnshuset til Unglyn på Galtneset. Januar er revytid, og lørdag er det revykveld, først med ettermiddagsforestilling, deretter kveldsforestilling og påfølgende dansefest. Siden tidlig i høst har arbeidet med nyårets revy pågått, revygruppa har møttes, flirt og skrevet tekster, forteller Ronny Skogstad. Men sjelden har de vært så godt i rute som denne gangen.

– Vi har vært på diverse revyfestivaler og samlinger de siste årene, og da har vi gått litt rundt og spurt de andre om hvordan de løser tekstskrivingen. Da har vi plukket opp mange nyttige tips – og i år har vi vært særlige effektive. Dermed fikk vi ikke bare skrevet materialet tidligere, men fikk også mer tid til det sceniske arbeidet og til å redigere.

– Og det lover jo godt for revyen, smiler Skogstad.

Publikumspris

Unglynrevyen mottok Sørreisa kommunes kulturpris i 2012 og har flere ganger vært representert på revyfestivalen på Høylandet. Under Solli humorfestival på Senja høsten 2015 ble Unglynrevyen premiert for sangen «Jeilla». Den fikk også den uhøytidelige Karl Oskar-prisen på Ørnes nå i sommer, utdelt av Fritjof Nordnes med sin figur Karl Oskar. På revyfestivalen på Ørnes for to år siden fikk de æren av å motta publikumsprisen. Da var nærmere 80 innslag fra forskjellige revylag bedømt gjennom fire forestillinger. Gjennom de mer enn tredve årene revyene har vært holdt, har det hele tiden vært forandringer – også med selve lokalitetene.

– I år har vi fått nytt backstage-område med nye garderober, plass til å skifte, rom for rekvisitter og kostymer. Det er stor stas. Det kan vi takke dugnadsgjengen for – ikke minst at alt ble ferdig nå til revyen, sier Skogstad.

Mangetydig

Også i år er det aller mest selvprodusert. Én sketsj er oversatt, fra russisk, faktisk, men alt er gitt Unglynrevyens egen vri. Noen flere sanger blir det også denne gangen, og årets lydansvarlig er Bengt Karlsen. På selve revyfesten etter kveldsforestillingen spiller Leif is Life til dans. At Unglynrevyen har sin egen oppskrift på å samle publikum år etter år, er det ingen tvil om.

– Vi lager egne varianter og får frem noe folk kan kjenne igjen. Årets tittel «Kjøre på rødt» er jo mangetydig og kan gjelde i flere situasjoner. Den kan folk tolke som de vil, ler Skogstad.

sortering: Kostymer sorteres, sketsjer redigeres – revygruppa til Unglyn i arbeid. Foto: Arne Ivar Hanssen
fasiliteter: Bak scenen på samfunnshuset har Unglyn fått nybygd garderobe og oppbevaringsrom. Foto: Arne Ivar Hanssen