Endelig helg!

Navn: Rita Slettum

Alder: 44 år

Bosted: Silsand

Yrke: Kjøkkensjef og medeier i Senjastua

Hobbyer: Være ute, alt som har med friluftsliv å gjøre. Liker speselt godt å gå på fjelltopper.

Aktuell: Medeier i Senjastua som reagerer sterkt på måten Kemnerkontoret i Lenvik gjennomførte en kontroll i bokføringsloven på.

+ + + + + + + +

Har du noen planer for helga som kommer?

– Ja, den skal jeg tilbringe på Vestlandet der jeg skal delta i feiringen av min søsters 50-årsdag. Stedet min søster bor heter Stranda, og er blant annet kjent for at en fabrikkesom lager Pizza Grandiosa ligger der.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Den hadde før jul i Tromsø i fjor. Jeg og min åtte år gamle sønn var på Hålogaland Teater og så oppsetningen «Et Juleeventyr». Det var et underholdende og fint teaterstykke som både min sønn og jeg hadde stor sans for.

Har du noe stort forbilde?

– Forbilde? Jeg vet ikke, må man ha det? Nei, jeg tror egentlig ikke at jeg har det.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Mangfoldet, den nydelige naturen både på Senja og innlandet. Vi har jo så mange tilbud både når det gjelder kultur, idrett og alt det andre vi trenger når det gjelder butikker og andre tjenestetilbud.

Hva mangler i Midt-Troms?

– Hvis man setter seg ned og tenker på om man mangler noe kommer man sikkert på noe til slutt. Men ærlig talt så synes jeg ikke at vi mangler noe, i hvert fall ikke noe jeg kan komme på i farta.

Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser Folkebladet og forsøker å holde meg oppdatert gjennom andre aviser om det som skjer sentralt. Å se på TV er ikke førstepriotert, men når jeg gjør det kan det være at jeg ser på en film eller nyheter. Jeg har ikke noe jeg må se.

Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes at Folkebladet er en god lokalavis som forteller om det som skjer her og nå, og der man slipper til med det en måtte ha på hjerte. At man har en lokalavis er ikke noe selvfølge, og noe man bør være glad for at man har. Men jeg må si at jeg foretrekker papirutgaven, nettaviser blir ikke det samme som en skikkelig papiravis.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Jeg håper at jeg blir husket, i hvert fall en stund.

Har du noe drømmereisemål?

– Skottland og Irland er land jeg kunne tenke meg til å besøke, blant annet for å utforske matkulturen der. Men egentlig har jeg noen veldig bestemte drømmereisemål, bare at jeg har lyst til å reise mer enn jeg gjør nå.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Å være hjemme, slappe av og stelle litt der. I den bransjen jeg jobber i er det ikke noen selvfølge at man kan tilbringe lørdagskvelden hjemme, så det gleder jeg meg til å kunne gjøre når Senjastua ikke har åpent i helgene.