Her har vi et gammelt postkortbilde tatt ved Henningsvær av Mittet & Co.  — muligens på 1930-tallet — med tranøybåten «Cøylon» (eller «Ceylon»), som hadde registreringsnummer T-12-TN i merkeregisteret.

Opprinnelig var båten bygd som seilskute i 1907 for Olav Gulbrandsen fra Dyrøy. Den var 39 fot og fra 1916 utstyrt med en 16 hk Grei maskin — skiftet til 30 hk i 1926.  Båten ble i 1928 overdratt til partsrederiet E. Sebergsen, Edvin Sørgård med flere i Tranøy kommune. Richard Pedersen Solheim kom også inn på eiersiden, og Erling Storjord overtok etter hvert Edvin Sørgårds andel — som igjen solgte videre til Johan Solheim. Båten ble rekvirert av den tyske okkupasjonsmakten under krigen.

På slutten av 40-tallet ble båten påbygd til 47 fot og fikk en 40 hk Brunvoll motor. Ingvald Takøy var siste eier i Tranøy. Han brukte båten mest til småfrakt, og seilte den til Jakob Skotnes i Henningsvær, sannsynligvis i 1952. Båten falt etter det ut av merkeregisteret. Den skal ha sunket på Vestfjorden cirka 1960.

Foto: postkort fra Mittet & Co, innsendt av Jim Are Jensen Løkke. Kilde: http://jekte-og-jaktfart.origo.no. Bildetekst: Olaf Øwre