SALANGSDALEN: Daglig leder i polar park, Heinz Strathmann, tror utviklingen til Polar Park viser at de kan bli sentral i Nord-Norsk reiseliv.

– De siste årene har vi gjennomgått en fin utvikling både med tanke på antall nye attraksjoner og vi har fått en del nye produkter som gjør oss til et spennende turistmål. Vi skal fortsette denne trenden og jeg tror parken fortjener å være et fyrtårn i Nord-Norsk reiseliv, på lik linje med hvalsafari og nordlysturisme. Vi kan bli et av de store fyrtårnene året rundt, sier Strathmann.

– En utrolig stor tilfredsstillelse At Lufthansa nå skal fly mellom Tromsø og Frankfurt er en gave til reiselivet i Nord-Norge. Øke besøkende

Nå øker de mannskapet og søker etter en markedsansvarlig for å nå målene om å øke antall besøkende i parken.

– Vi ønsker å øke fra 30.000 til 50.000 besøkende, og det tror jeg absolutt er mulig å gjøre i løpet av noen få år. Da må vi utvide tilbudet til våre kunder. Vi ser at arbeidet har øket og for å kunne betjene våre forespørsler, og senere også flere medarbeidere, vil vi å øke på markedsføringen, sier Strathmann.

Beste år siden 2009 Polar Park opplever sitt beste besøksår siden 2009. Publikumsrekord

Han mener året som gikk har vært svært godt for parken, til tross for at tallene ikke er helt klare enda.

– Jeg tror vi har slått de senere års publikumsrekord. Nå har jeg ikke de ferskeste tallene, men det ser ut til at vi har hatt betydelig flere besøkende. En økning på inntektssiden trenger vi for å kunne utvikle oss, og med god økonomi kan vi utvikle oss slik vi ønsker, sier Strathmann.

Han skryter av de ansatte, som han mener er med på å bidra til gode tall.

– Det er viktig at unge mennesker kan komme hit å se hvordan både gaupe og ulv ser ut, vi har store visjoner for fremtiden for å si det sånn. Det hadde vi ikke klart uten et fantastisk team og innsats. De jobber som helter her og det er takket være de at vi har hatt en godt år, forteller Strathmann

Gjør seg klar til å ta imot tiger og isbjørn Det har i lang tid vært et ønske å få isbjørn til Polar Park. Nå ønsker de å gå videre å lage et forprosjekt som også består av et klimasenter. – Vi vil skape et Isbjørnvennlig sted, sier daglig leder Heinz Strathmann. Tiger og isbjørn

Tidligere har Folkebladet presentert planene til parken med å kunne legge tilrette for både Amur tiger fra Sibir og ønsket om å lage et klimasenter for og med isbjørn. Nå håper han at en av disse visjonene kan bli en realitet allerede i år.

– Jeg ser ikke bort i fra å få på plass en av disse planene i løpet av året. Nå er jeg en sånn super-optimist, og må bli bremset av og til. Det går kanskje raskt, men jeg håper og regner med at vi klarer dette. Det er mye arbeid som må til og mye skal utredes først. Vi har en fantastisk ide og kunnskap på området, slik at det står ingenting i veien. Om noen få måneder har vi tall og utredningene på plass og da vet vi mer om hvordan det vil se ut, sier Strathmann.

19. Januar åpner Polar Park sitt Rovdyrsenter , som et av tre slike senter i Norge, autorisert av Miljødirektoratet.