MÅLSELVFOSSEN: Målselv jobber med konkrete planer om å bygge en hengebro over Målselvfossen, norges nasjonalfoss. Foreløpig er ikke planene kommet veldig langt, men ordfører Nils Foshaug mener det er fullt mulig å realisere planen.

– Alt er realiserbart. Spørsmålet er pris og tilgang på kapital, sier Foshaug.

Knytte sammen

Foshaug og kommunen ser muligheten til å knytte sammen to store turiststeder i Målselv, Målselvfossen og Målselv fjellandsby.

FOLKEHELSE Ordfører Nils Foshaug mener prosjektet må ses i lys av både folkehelsebegrepet og turisme.

– Det er slett ikke langt imellom disse to stedene hvis man knytter dem sammen med hengebroen. Her kan man sykle, jogge eller spasere fra Målselvfossen til fjellandsbyen. Eller man kan med gjester som er på besøk og gå fra Målselvfossen via Bardufossen til Midt-Troms museum på Fossmoen, sier Foshaug.

Hegboms drøm

Det er lett å få assosiasjoner til Målselv fjellandsby-gründer Even Hegboms bruprosjekt over Målselva. Riktignok en bilbro, litt lenger nede i elven og i forbindelse med Bardufoss lufthavn, men Foshaug bare ler av sammenligningen.

– Nei, dette er ikke noe som skal koste 200 millioner kroner, ler han.

To-tre millioner kroner

Foshaug er ikke helt oppdatert på prislappen, men mener prisen, sammen med oppgraderingen av laksetrappa, vei til hengebrua og selve brua, vil komme på rundt tre millioner kroner. Penger Foshaug ikke akter å hente fra det kommunale budsjettet.

– Dette skal ikke Målselv kommune betale. Jeg tror det er fullt mulig å finne reelle samarbeidspartnere til dette prosjektet, sier Foshaug.

Målselv-ordføreren mener prosjektet er realisertbart.

– Vi har sjekket dette ut med fylkesmannen som ikke har innsigelser, og det har heller ikke andre høringsinstanser. Men det er klart at et området som er vanskelig tilgjengelig nå kan bli tilgjengelig og med økt trafikk, og noen vil synes det vil bli trivelig mens andre ikke synes det. Sånn er det nå bare, sier Foshaug.

Han har ikke noe tidsperspektiv på når et slikt prosjekt kan starte å bygges.