KAVALKADE 2016

HADDE NOEN nevnt for meg for to-tre år siden at tidligere innbitte konkurrenter som Folkebladet, Nordlys og NRK skulle samarbeide, ja da ville jeg nok beskyldt vedkommende for å være hard på flaska.

RIKTIGNOK har vi jo ikke slåss tidligere heller. Men et «samarbeid» kunne veldig til nød være at man i hine hårde dager fremkalte filmer til hverandre dersom man hadde problemer med eget mørkeromsutstyr. Man kunne til og med få hjelp av Nordlys til å sende eller motta et bilde via trommelscanner fra et annet sted i verden. Også på annonsesiden kunne det være noe samarbeid før.

MEN Å SAMARBEIDE om det som er å betrakte som redaksjonelt innhold? Aldri! Never! Punktum og fire utropstegn!!!! Men i 2015 skjedde det noe. Både innen fotballen og rundt valget var det samsending på Folkebladet-TV, Nordlys og NRK Troms.

I 2016 ble dette samarbeidet ytterligere utviklet. Gjennom hele sesongen sendte Folkebladet og Nordlys lokal 2. divisjonsfotball direkte. Cupkampene hvor de lokale lagene var involvert, ble også sendt direkte. Da i samarbeid med NRK.

DEN NYE TANKEGANGEN nå er at vi i stedet for å konkurrere mot hverandre, må posisjonere oss mot nye og enormt store konkurrenter. De som vi ikke er i nærheten av å kunne slå. Der selv en samlet norsk, for ikke å si nordnorsk, presse blir for en mygg å regne. Ja, vi snakker om Google og Facebook. De store. De som nekter for å være redaksjonelt styrt, men som likevel redigerer og sensurerer innholdet. De er våre nye felles konkurrenter.

VI KAN IKKE konkurrere om å bli størst. Men ingen av de store lager innhold selv. Ikke seriøst lokalt innhold i alle fall. Denne felles konkurransen er nok det som har åpnet øynene hos noen medieledere. I stedet for å være harde konkurrenter, kan man samarbeide om innhold. Og vi har kommet langt med et slikt samarbeid i Troms. Vi får og gir til hverandre.

SISTE VALG delte vi meningsmålinger og hadde felles valgdebatter. Og 2016 ble et fruktbart år. Senest sist uke hadde NRK Troms, Folkebladet og Nordlys felles debattprogram om fotballbråket på Finnsnes.

DETTE VIL bare fortsette i det nye året. Det blir mer fotball, og det er valg. Det blir spennende!