KAVALKADE 2016

NÅ SOM året snart er over sitter jeg igjen med en god følelse. Det har gått fort, til tider altfor fort, men samtidig ser jeg tilbake på 2016 med et stort smil, men også takknemlighet.

ÅRET HAR vært fylt av minneverdige hendelser. For eksempel mirakel-føllet fra Senja, som var døden nær, men overlevde på, ja - mirakuløst vis. Samtidig har det vært en god del munnhuggeri rundt kommunereformen og navneforslaget «Senja kommune».

DET HAR i år også vært utrolig mange helgevakter å forholde seg til, men det jeg husker aller mest er noe helt annet:

FOR JEG overdriver ikke når jeg sier at jeg trolig er den personen, med en bachelor i journalistikk, i hele landet, som har dekket og rapportert fra flest butikkåpninger og nyetableringer i året som har gått.

Å GUD bedre så mange det har vært:

BURGER KING, Clas Ohlson, Princess, Bohus, Euronics, Extra, NB Engros, Circle K og Finnsnes Blomsteratelier, for å nevne noen. Jeg har nærmest sprunget «veggimella» for å rekke og dekke alle - og gøy har det vært.

FOR DET er noe helt spesielt med engasjementet ute blant kundene, så vel som de nyansatte, når noe nytt kommer til Midt-Troms. Folk blir rett og slett spinnville og «alle» stiller opp foran kameraet og forteller hvor glade de er for at Burger King, Princess eller Bohus åpner dørene. Det er noe de har ventet på, ofte lenge.

MEN HVORFOR akkurat meg? Hvorfor har jeg rekorden i å dekke slike begivenheter? De spørsmålene har jeg faktisk ikke reflektert over. Hvorfor akkurat jeg har fått de ærefulle oppdragene å rapportere fra alle disse etableringene, har aldri streifet meg. For å være ærlig har jeg elsket hver eneste sak, hvert innslag, hvert sekund og hvert ett intervjuobjekt.

FOR DET er ingen tvil om at nyetableringer treffer et ømt punkt hos både leserne og seerne. Hvert eneste TV-innslag har i gjennomsnitt to til tre tusen visninger. Noen har faktisk mer. Spesielt godt husker en dame jeg møtte i Sørreisa, da jeg skulle dekke åpningen av den nye Extra-butikken. Hun hadde reist hele veien fra Senja for å handle på nybutikken. Det sier litt om drivkrafta som vekkes i folk når handelsstanden vokser.

JEG TAR med andre ord gjerne imot diplomet for å ha vært Folkebladets utsendte på flest butikkåpninger i løpet av det siste året.

2016 HAR vært et utrolig spennende år, mye takket være det som allerede er nevnt, men også fordi man har blitt ett år eldre. Jeg har lært utrolig mye, både om meg selv og andre. Spesielt godt har jeg lært å leve i nuet, tilgi og sette pris på de og det man har.

NÅ SKAL skal vi alle skrive de første ordene i det neste kapittelet under overskrifta 2017. La oss sammen sørge for at det blir en bra start. God jul og godt nyttår.