SJØVEGAN: Wiggen Prestbakmo har bedt om et møte med Politidirektøren for å formidle en sterk bekymring for lokal prosess vedrørende nærpolitireformen i Troms politidistrikt.

Sterkt bekymret

Hun mener at lokal styringsgruppe og politimesteren overhodet ikke har fulgt opp konkrete prosesskrav fra POD, med unntak av høringen.

– I tillegg ønsker jeg en samtale vedrørende tjenestestedenes innhold, og vil i den sammenheng vise til vedlagte brev. Som ordfører bekymrer dette meg i sterk grad. For min kommune og det øvrige lensmannsdistriktet som også består av kommunene Lavangen og Gratangen, innebærer det at viktige temaer knyttet til våre svært mangfoldige lokalsamfunn ikke har blitt drøftet, skriver Wiggen Prestbakmo i brevet til politidirektoratet.

Understreke alvoret

– Dette gjelder nok et stort flertall av de berørte lokalsamfunn, slik at samtalen jeg ønsket vil dreie seg om prinsipielle forhold. Særlig viktig blir polititjenestens innhold, når antall tjenestesteder reduseres så kraftig. Saken er løftet politisk, men parallelt ønsket undertegnede å møte Politidirektøren for å understreke alvoret i å innføre en reform uten reell prosess. Og Salangen-ordføreren har fått svar. Torsdag 5. januar skal hun møte leder av avdeling for strategi og virksomhetsutvikling og seksjonssjef Hans Bakke, som har ansvar for oppfølgingen av Nærpolitireformen.