FINNSNES: Kun signaturen på kontraktene mangler. FIL vil fortsette med det samme trenerteamet som de siste årene, og ”Bummen” får dermed med seg Aleksander Samuelsen (assistent) og Tor-Inge Kristiansen (keepertrener) videre.

– Vi venter bare på signaturen med trenerteamet. Det blir samme trenerteam som vi har hatt de siste årene, sier Olav Eriksen i sportslig utvalg i klubben.

– Vi er veldig glad for at ”Bummen” er med videre, men like glad for at vi har kommet til enighet med Aleksander og Tor-Inge. Jeg synes også de fortjener å bli nevnt i denne sammenhengen, sier han.

Eriksen er ikke i tvil om hvor viktig det er å få forlenget med kontrakten med trenerne.

– Vi er veldig glad for at vi fortsetter med det samme teamet, som har skapt, sammen med spillerne, den suksessen vi har hatt. Så vi er svært fornøyd, og vi har tro på det som vi har sagt tidligere, å ha kontinuitet på trener -og spillersida er viktig for videre suksess.

Jobber med spillerne

Med trenerteamet på plass er jobben med å forlenge kontrakter med spillerne i full gang. De har god tro på at de får beholde de fleste.

– Det jobbes nå med å resignere spillere. Det ble jo satt på vent ei tid, men den jobben er nå startet. Vi har god tro på at vi skal beholde de fleste, forteller Eriksen.

Og at Bjørn Johansen og hans team blir med videre, tror han har stor betydning.

– Det vet vi er veldig viktig, viktig for spillerne. Du kan si, det er det vi har ventet på, for å kunne gå videre med spillerne. Det er naturlig at de vil vite hvem som blir trener før de går til en forpliktelse med kontrakt. Så vi har forventninger om at de fleste vil være med oss videre.

Joakim Nilsen, Tobias Schjetne, Sander Birkeland og Tom-Erik Bang Kristiansen er de mest sentrale som er på utgående kontrakt med klubben.

Stopperjakt

En som ikke blir med videre er Adnan Causevic. Midtstopperen kunngjorde denne uken at han legger skoene på hylla etter å ha slitt mye med skader. En annen midtstopper som ser tapt ut for FIL, er Quint Jansen. Sistnevnte har allerede vist seg frem for TIL og skal i januar vise seg frem for en annen tippeliga-klubb, som i følge avisa Nordlys skal være Viking. Sandefjord og TUIL har også vist sin interesse.

– Når det gjelder Quint, så synes vi jo det er hyggelig at man viser vei, gjennom å spille 2.divisjon for oss og dermed kan bli aktuell for tippeliga-klubber, sier Olav Eriksen.

Med to stoppere ut av stallen, må man dermed ut på spillermarkedet for å hente erstattere.

– Ja, det er det ingen tvil om, vi må ha inn erstattere. Når det gjelder Adnan, så var jo han mye skadet, så det vil sånn sett ikke utgjøre noen stor forskjell med tanke på det laget vi avsluttet sesongen med. Ellers så er det jo klart at vi ser etter erstatter, men først og fremst for Quint. Det jobbes med det og vi har god tro på at vi skal kunne få på plass et minst like godt lag som vi hadde sist sesong.

Han kan bekrefte at de har noen konkrete midtstoppere på blokka.

– Det har vi, men vi går ikke ut med navn. Vi har følere ute og per i dag ser vi lyst på det.

Ny keeper

Hans Henrik Johansen la opp etter årets sesong. Det er dermed kjent at FIL også er på jakt etter ny keeper. Både Fredrik Bakkelund, som er på utgående kontrakt med FK Senja, og Otto Fredriksson fra cupfinalist Kongsvinger er aktuelle.

Sistnevnte har bodd i Tromsø og pendlet sørover. Han er under kontrakt med Kongsvinger, men det tror Eriksen er en situasjon som kan løses.

– Det er jo et forhold han i så fall må avklare med Kongsvinger. Han har jo gitt uttrykk for at det er mindre aktuelt å fortsette med pendlertilværelsen. Jeg vil jo tro det er en situasjon som både han og Kongsvinger kan klare å løse på en smidig måte, sier han.