SILSAND: I desember behandler Troms fylkeskommune handlingsplan for fylkesvei 2017-2020, og setter av midler i forbindelse med budsjett og økonomiplan for 2017. I den anledning har Lenvik kommunestyre en klar beskjed å gi, nemlig at gang- og sykkelveien på fylkesvei 86 – fra Best-stasjonen til Islandsbotn - blir realisert og lagt inn i 2017.

”Denne strekningen har ventet i over 20 år på trafikksikringstiltak i form av en gang- og sykkelvei. Det er en strekning som er sterkt trafikkert. Strekningen er skolevei for mange skolebarn som tilhører Silsand barneskole og for ungdomsskoleelever som tar buss til og fra Finnsnes, samt de mange barn og ungdommer som til daglig bruker idrettsanlegget i Islandsbotn”, heter det i en uttalelse fra kommunestyret.

Det var Line Miriam Sandberg (Frp) som tok til orde for uttalelsen.

”Realisering av gang- og sykkelveien kan ikke skyves ut i tid. Lenvik kommunestyre forventer at Troms fylkesting nå vedtar denne saken og realiserer tiltaket, slik det tidligere er vedtatt i 2014, regional transportplan og handlingsplanen for fylkesveiene”.