Endelig helg!

Alder: 61 år

Bosted: Gibostad

Yrke: Lærer og bygdeentusiast

Hobbyer: Frivillig innsats (mer et kall), idrett, gå i skog og fjell, i fjæra eller være ute på sjøen.

Aktuell: Som en av entusiastene i Gibostad Grendeutvalg som har jobbet fram det de kaller Prosjekt Mørketid i Gamle Gibostad», der julemarkedet som åpner i morgen bare er ett av innslagene.

- - - - - - -

Har du noen planer for helga som kommer?

– Ja, Julemarkedet i Gamle Gibostad kommer til å ta store deler av denne helga. Men hvis vi blir ferdig med oppryddingen så tidlig på søndag at jeg kan ta en tur på konserten Gisundkoret har i Sandbakk kapell gjør jeg det. Jeg har vært på dette arrangementet før. Det er veldig koselig med god musikk og god mat.

Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det var den tradisjonelle førjulskonserten som Gibostad Musikkforening avviklet i bygdehuset vårt sist lørdag. En flott konsert der korpset også slapp fram noen unge solister.

Har du noe stort forbilde?

– Det er alle de som gjør en dugnadsinnsats for fellesskapet. Da jeg selv var barn og vokste opp på Gibostad prøvde de voksne å gjøre det de kunne for at jeg skulle ha en fin oppvekst. Jeg føler derfor at jeg bør gi noe tilbake ved selv å gjøre det jeg kan for at det skal væretrivelig å bo på Gibostad både for barn og voksne.

Hva liker du best i Midt-Troms?

– Naturen vi har, fjord, fjell, marka, fjæra og sjøen både her på Senja og innlandet. Før jobbet jeg på innlandet, som også har sine naturperler i likhet med Senja.

Hva mangler i Midt-Troms?

–Det som mangler er at folk møtes oftere, vi er blitt huleboere som sitter inne i stedet for å gå ut og treffe folk. Da blir man jo en gretten gammel gubbe fortere enn strengt tatt nødvendig.

Hva leser du og ser på TV?

– Jeg er opptatt av få med meg det som skjer av nyheter og leser en del aviser. Men det må være papirutgaven, nettaviser kan jeg styre meg for. På TV går det mye i sport som fotball og vinteridrett og gode konserter. Som den konserten med Leonard Cohen som ble vist etter at han var gått bort.

Hva synes du om Folkebladet?

– Folkebladet er viktig og nyttig for lokalsamfunnet, og vi skal være glad for at vi har en lokalavis. Jeg er både fornøyd og ikke fornøyd med det avisen gjør, og synes at det kan bli mye fra området rundt Finnsnesvannet. Men slik skal det være, man kan ikke være enig om alt. Selv opplever jeg at jeg slipper til med det jeg ønsker å få fram i avisen. Det klages på at Folkebladet skriver for lite fra distriktene, men da må vi som bor der også ta ansvar å gjøre avisen oppmerksom på dette. Sitter man bare hjemme og venter på at lokalavisen skal komme skjer det lite, det er det huleboersyndromet jeg har nevnt tidligere som gjør seg gjeldende.

Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Ettermæle, nei det overlater jeg til andre å gjøre opp sin mening om.

Har du noe drømmereisemål?

– Tahiti, som jeg har hatt en tilknytning til i 20 år. Før eller senere må jeg komme meg dit.

Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– God mat og god drikke sammen med gode venner, men også det å være sammen med familien. Helst ute i marka der man har med seg alt man trenger. Men å være på en fin konsert er også en perfekt lørdagskveld.

Hermann Uteng på Gibostad. Foto: Reidar Ingebrigtsen