HUSØY/SENJAHOPEN: For 14. gang arrangerer FiskeribladetFiskaren og IntraFish den nasjonale kåringen. Første gangen prisen ble delt ut var i 2003. Målet er å fremheve personer og bedrifter som har gjort noe ekstra for næringen.

– Aner ikke hvorfor

Nytt i fjor er at prisen ble delt under Sjømatdagene på Hell i januar. Dette samarbeidet med NSL vil fortsette også i år. Prisen henger høyt og skal være begrunnet.

– Jeg prøver nå bare å gjøre jobben min, det beste for Nergård. Og jeg aner ikke hvorfor jeg er nominert. Jeg tror nok at andre må fortelle hvorfor. Men om noen mener at jeg gjør en god jobb setter jeg jo pris på det, sier Tommy Torvanger i Nergård AS til Folkebladet.

– Har du lang fartstid innen sjømatnæringa?

– Ja, jeg har bakgrunn fra sjømat og finans. Når jeg jobba i bank jobba jeg også med sjømatbransjen, Så jeg har jobba innen dette feltet hele tiden, sier han.

Øke omdømmet

I følge FiskeribladetFiskaren er kriteriene for årets navn at kandidaten, det være seg en mann, kvinne, organisasjon eller bedrift, skal ha:

– Gjort det godt, både med hensyn til egen virksomhet og i samfunnsmessig sammenheng.

– Et åpent forhold i egen virksomhet/ sitt eget arbeid

– Gjort noe for å øke næringens omdømme og vært synlig i media eller på andre måter gjort seg bemerket

– Vært nytenkende/ innovativ i satsingsområder.

Avstemningen blant leserne er rådgivende. Endelig avgjørelse blir tatt at redaktørkollegiet. Og prisen blir delt ut på bransjeorganisasjonen NSLs arrangement Sjømatdagene på Hell i januar.

Folkebladet forsøkte også å få kommentarer fra Rita Karlsen på Husøy torsdag, men lykkes ikke.

Rita Karlsen kan bli kåret til årets navn i sjømatnæringa. Foto: Vidar Bjørkli