FINNSNES: Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, understreker likevel at det er ei knipe som ikke medbringer stort hodebry.

– Det er riktig at vi kan få en situasjon der vi må finne en foreløpig løsning for brannvesenet, men det skal vi klare å få til – det foreligger ingen voldsom dramatikk i dette, sier Fredriksen.

Forsinka utbygging

Eiendommen som i dag huser Lenvik brannvesen ble som kjent solgt til Coop i sommer. Overtakelsesdatoen er i utgangspunktet satt til 1. januar 2018. Samtidig er utbygginga av en ny brannstasjon på Heimlymyra forsinka.

LØSNING Teknisk sjef, Geir Fredriksen, i Lenvik kommune er sikker på å finne en løsning dersom det blir et problem.

– Nå kommer det også an på hvor travelt Coop har det, de har ikke vært helt uinteressert i å utsette overtakelsesdatoen. Samtidig kan de ikke gi noen garantier, og dersom deres planer krever en overtakelse som planlagt må vi være forberedt på det – da må vi ha en foreløpig løsning, sier Fredriksen.

Nå ser de i kommunen på alternative løsninger.

– Vi vet at det vil kunne være lokaler vi kan bruke. I verste fall leier vi inn feltmessige løsninger av typen plasthaller, men det er det siste vi ønsker, sier Fredriksen.

– Ting tar tid

– Hadde dere forutsatt at denne situasjonen skulle oppstå da dere solgte gammelstasjonen?

– Nei, og dette handler veldig mye om at ting rett og slett tar tid, og at man ofte tar litt lett på hvor lang tid det tar å avklare et prosjekt. Jeg er opptatt av gode prosesser med et best mulig konsept, og i dette tilfellet har det lenger tid enn vi hadde trodd – ikke minst for brukerne sin del, sier Fredriksen.

Håpet hans er at det ikke blir langt utpå nyåret før utbygginga av den nye brannstasjonen er igang.

– Hvor lang er byggetida for nystasjonen?

– Det vil jeg ikke kommentere, for når det gjelder byggetid spiller faktorer som vær og vind inn. Byggetid er for også en del av anskaffelsen.

Fredriksen er i gang med å utarbeide et saksframlegg om situasjonen. Dette i forbindelse med at saken som presenteres for politiskere, først i Utvalg for miljø og forvaltning 8. desember og senere for

Politikerne i Utvalg for miljø og forvaltning vil få framlagt en sak vedrørende situasjonen i sitt møte 8. desember. Senere den samme måneden skal kommunestyret 15. desember.

Folkebladet har ikke lyktesmed å komme i kontakt med brannsjef i Lenvik kommune, Arnstein Smevik.