SJØVEGAN: Tyskland-sporet kan være ett av de heteste sporene politiet har hatt etter at Marie-Louise Bendiktsen ble drept i sitt hjem i 1998. Det var Folkebladet som satt fokus på at politiledelsen ikke har sendt en rettsanmodning til tyske politimyndigheter til tross for at lensmann Hans Roar Rasmussen ba om dette for tre og ett halvt år siden. Ledelsen i politiet begrunnet med at de har hatt for mange andre saker.

Har sendt anmodning

Det førte til at førstestatsadvokat for Troms og Finnmark, Lars Fause i oktober beordret politiet å ta tak i Tyskland-sporet i Sjøvegan-drapet så raskt som mulig. Politiadvokat Steffen Ravnåsen forteller at anmodningen til tyske myndigheter nå er oversendt statsadvokaten i Troms og Finnmark.

– Dette er jo statsadvokatens anmodning. Vi får den tilbake og skal formulere og oversette den hos oss og sende den videre til tyske politimyndigheter. Vi skal lage et grunnlag, men mye av dette er gjort. Når vi får den tilbake skal vi få den av gårde, sier Ravnåsen til Folkebladet.

Flere alternativer

– En oppfølging av dette sporet krever vel en del ressurser?

– Ja, men det kommer an på hvordan det gjennomføres. Det er noen alternativer her. Ett alternativ er at tyske politimyndigheter gjør det selv innledningsvis for å se om der er noe mer å hente. Skal vi reise så er det klart at det blir ressurskrevende. Men dette er også er ett alternativ, sier han.

– Har dere erfaring med tyske myndigheter i slike saker?

– Nei, men jeg tror ikke det blir et problem om ting gjøres på riktig måte. Da regner jeg med at det går i orden, sier han.

ingen kjent relasjon

– Anser du dette sporet som interessant?

– Ja, det vil i hvert fall være riktig å prøve å følge dette sporet, sier han.

– Denne mannen var innkalt til avhør for andre gang da han var borte. Hvorfor ble han det?

– Det kan jeg ikke svare på umiddelbart. Men det var jo flere som var inne til avhør flere ganger. Man jobba jo bredt innledningsvis i denne saken, sier han.

– Vet politiet om det var en relasjon mellom denne mannen og Bendiktsen?

– Nei, det vet vi ikke, men det er ikke kjent at det var en relasjon mellom dem, svarer Ravnåsen.