Rett på sak

1. Hvilken sak brenner du for?

- Idrett.

2. Hva gjør du for miljøet?

- Hiver ikke noe fra meg i skog og mark.

3. Fisk eller kjøtt?

- Kjøtt.

4. Hvem vil du ta med deg til en øde øy?

- Min beste venn.

5. Hva er du redd for?

- Slanger.

6. Hva mangler i regionen?

- Et samlingssted for ungdom.

- - - - - - - -

– Hvordan gikk det med messa, Charlotte Jacobsen?

– Det gikk veldig bra. Det var mye folk innom, så det ser lovende ut. Vi hadde omkring 1.400 besøkende og det synes jeg er bra.

– Det er vel litt mindre enn i fjor?

– Det var nok litt mindre, men det var så glatt på søndag at det har nok spilt en stor rolle.

– Hadde dere mange utstillere?

– Vi hadde totalt 67 og da var det fult, det var ikke plass til flere her i Sørreisahallen. Det var utstillere både i idrettshallen og kulturhuset, samt noen ute. I tillegg hadde vi to kafeer, en i foajeen utenfor kulturhuset og en utenfor svømmehallen. De var veldig godt besøkt begge to, så det gikk mye kaffe og kaker ut derifra.

– Hvordan var inntekten?

– Vi har ikke alle tallene klare enda, men vi er nok ganske like med i fjor. Da hadde vi god inntekt og jeg antar at beløpet blir omkring det samme i år. Messa er den største inntekten vi har til Sørreisa IL Fotball.

– Hvor mange er med på dette arrangementet?

– ”Alle” i klubben er med. De omkring 300 utøverne, deres foreldre og foresatte selger billetter, steller med minibanken, baker kaker, driver kafé, går nattevakt, rigger salen til og rigger den ned igjen. Vi har alle et engasjement, en jobb å gjøre. Vi setter opp bord, så utstillerne har bare å legge på duken!

– Har dere drevet på med denne messa i mange år?

– I år var det 19. gangen vi arrangerte kunst og håndverksmesse, så vi har 20. års jubileum til neste år. De siste årene har vært meget bra, vær og føre spiller en viss rolle for besøkene, men generelt sett går det bedre og bedre.

– Når kom du med?

– Jeg har vært med på arrangementet de siste seks årene og har hatt lederansvaret de to siste.

– Er det mye å følge opp for lederen?

– Ja, det er mye å gjøre og mye å huske på til helga. Det går mye tid med. Alt av kontakter med utstillerne, lage messekart, sette opp komiteer og slikt må gjøres på forhånd. Resten tas fra torsdagen av, da er det full sving i messelokalene.

– Betaler dere leie til kommunen?

– Ja, det gjør vi, dessverre. Det blir dyrt for oss å leie ei hel helg. Det burde ikke være så dyrt for et arrangement som går ut på å skaffe penger som skal brukes til innbyggernes beste. Vi driver jo kun med posestive ting for barn og unge.

– Hvilke lag har dere?

– De yngste som begynner å spille fotball hos oss er fem år og så har vi aktive så langt opp som til A–laget på herresiden. Vi har fødselsåret til barna som navn på laget. Så vi har 2010/2011 lag for gutter og jenter. Videre har vi gutter 2009, 2007, 2006, 2005 og 2004 og jenter 2006 og 2004. Videre har vi guttelag (16 år), jentelag (16 år), småjentelag (14) og så har vi A–lag herrer. Vi har hatt A–lag damer før, men nå har vi ikke nok spillere til det.

– Er fotball populært blant jenter?

– Vi har med mange ivrige jenter og det ser ut til at de trives godt med fotball. Vi har mange sterke kull, men så har vi også noen kull hvor det ikke finnes så mange jenter som vil spille fotball.

– Hva med deg?

– Jeg har spilt fotball i mange år, men nå har vi som sagt ikke noe A–lag for damer. Jeg har spilt forsvarspiller og midtstopper og jeg synes det er kjempeartig å spille fotball. Jeg håper vi får til et A–lag for jenter snart, så jeg får spilt litt.

– Men andre klubber har jo A–lag for damer?

– Jo da, det finnes A–lag for damer rundt omkring. Men for tiden går jeg på skole i Tromsø og jobber hjemme, så det ville bare bli tull for meg å spille nå.

– Går du på skole i Tromsø?

– Jeg går på lærerskolen i Tromsø eller lærerstudiet på Universitetet i Tromsø som det vel mer korrekt heter. Jeg er fulltidsstudent på fjerde året, så jeg har dette året og et til før jeg er ferdig utdannet.

– Hva synes du om dagens mattekrav til lærerstudenter?

– Du må selvfølgelig kunne matte for å bli mattelærer, men kravene må heller ikke sette stopper for folk som har lyst å bli lærer.

– Men en lærer skal jo undervise i matte også og da må jo vedkommende kunne det?

– Vi utdanner oss til å undervise fra 1. til 7. trinn eller fra 5. til 10. trinn. På 1. til 7. trinn må du undervise i matte, på utdannelsen 5. til 10. trinn kan du velge hvilke fag du vil undervise i. Men matten på 1. til 7. trinn er nå ikke den vanskeligste.

– Hva er ditt yndlingsfag?

– Jeg liker realfag, matte og naturfag best. Det er de fagene jeg skal undervise i, i tillegg til norsk og kroppsøving.

– Hva innbefatter faget kroppsøving?

– Der må du ha alt, fra turn til fotball, fra friidrett til dans, fra langrenn til hopp for å nevne noen.

– Hva med boksing?

– Klart du kan bruke elementer fra det, men jeg tror ikke jeg ville sette opp boksekamper!

– Hvem er du?

– Jeg er født og oppvokst i Sørreisa. Her gikk jeg barne– og ungdomsskole. Så ble det videregående på Bardufoss/Høgtun vgs, der gikk jeg idrettslinja. Og nå studerer jeg til lærer som sagt.

– Hobbyer?

– Liker å være på fjellet.