GRYLLEFJORD: Det budskapet kom fiskeriminister Per Sandberg (FrP) med da han var i Torsken kommune fredag. Spesielt i Dyrøy har tålmodigheten blitt satt på prøve.

Folkebladet-TV: Åpnet landets mest miljøvennlige fryseri

Ineffektivt

Overfor Folkebladet forsikrer Sandberg at han skal kvittere ut pengene som skal fordeles mellom Dyrøy, Tranøy og Lenvik på mandag.

– Jeg forstår og har forståelse for de kommune som har venta i utålmodighet. Spørsmålet er hva en skal besluttes når dette skal fordeles over flere kommuner. Her har vi systemer og strukturer som er ineffektive, sier Sandberg.

Vil forenkle

– Jeg er opptatt av forenkling og mener at midlene bør gå til den kommunen konsesjonen er lagt. Og hvis en da mener det skal være en fordeling må kommunene i felleskap finne ut av det. Ordførerne må da snakke sammen. Direktoratet vil da ha en standard å forholde seg til og pengene komme ut mye raskere, sier han.

– Du er ikke redd borgerkrig?

– Neida, da må vi i tilfelle sørge for at det blir minst mulig antall kommuner, ler Sandberg.

Venter flere millioner

Midlene kommer fra en grønn konsesjon tilhørende SalMar Nord AS. 10,8 millioner kroner skal fordeles likt på de tre kommunene. Men mye står på spill for Dyrøy fremover. Nordlaks AS har inne en søknad som vil gi Dyrøy 10,8 millioner kroner alene om de tar den i bruk. Og i tillegg vil de sannsynlig motta en del av den grønne konsesjonen til Salaks AS