FINNSNES: Renoveringsarbeidet på handelssenteret like ved Gisundbrua har allerede pågått en stund. Det er imidlertid fortsatt mye som skal gjøres.

Det opplyser Espen Johnsen i Nygård Eiendom AS, selskapet som eier og leier ut Refa Brygge.

– Alt har egentlig stått på hold inntil den nye sentrumsplanen for Finnsnes kom på plass. Da denne ble vedtatt fikk vi mulighet til å gjøre det vi må gjøre, nemlig å renovere og pusse opp bygget, forteller Johnsen.

Han forteller at det virkelig har vært et behov for å pusse opp lokalene til butikkene som huses av handelssenteret.

– Når vi er ferdig med alt skal hele første etasje stå ferdig renovert.

Trinnvis operasjon

Renoveringa skjer trinnvis ved at lokale etter lokale pusses opp.

– Marinaen og Abil er allerede kommet inn i nyrenoverte lokaler, og det er de strålende fornøyde med. Nå er det Euronics som står for tur, forteller Johnsen.

LØFT Espen Johnsen i Nygård Eiendom AS mener renoveringsprosjektet vil gi et løft for området.

Elektroforretninga vil forflytte seg fra dagens lokaler og inn i lokalene som tidligere huset Abil.

– Deretter går vi gang med å renovere lokalene til dagligvarebutikken, og så kommer møbelbutikken til slutt.

I tillegg til at også senterets fasade skal ”shines opp”, skal det også tas noen formidable grep utvendig. Refa-kaia skal renoveres, parkeringsarealet skal utvides og avkjørslene både i nord og sør skal tilrettelegges bedre.

– Håpet er at vi skal være ferdig med grovparten innen fire til seks måneder, og så er planen å legge «finishen» til sommeren med asfaltering og sånt, sier Johnsen.

Forskjønnet område

Folkebladet omtalte tidligere i år at det rådet uenighet mellom Nygård Eiendom AS og nabo Midtfylket Eiendom AS vedrørende planene som omhandlet omlegging av avkjørslene og utfylling i sjøfronten. Johnsen forteller at partene nå er blitt enige.

– Nå venter vi bare på de siste kommunale vedtakene som skal til før vi kan gå i gang med disse tiltakene. Disse regner vi med kommer på plass hvert øyeblikk.

– Er denne oppussingsoperasjonen kostbar for dere?

– Det er det absolutt. Vi legger ned mange millioner kroner i dette, men det kommer til å gi et stort løft når det er ferdig - spesielt når infrastrukturen utvendig kommer på plass. Den vil gjøre bedre forholdene betraktelig for varetransport og kundeparkering, samt avkjørslenen til området, sier Johnsen.

– Et løft

Han påpeker at dagens avkjørsler ned til Refa Brygge slettes ikke er optimale, men at de kommer til å bli langt bedre og mer oversiktlige når de løftes og gjøres bredere. Renoveringa av kaia vil også bidra til en forbedret logistikk.

– Alt i alt kommer det vi gjør nå til å gi et løft for hele området til fordel for våre leietakere, kundene deres og Finnsnes som by – vi tror det kommer til å bli veldig bra.

Med den vedtatte sentrumsplanen åpnes det for boligutbygging på eiendommene på Nygård. Johnsen avslører også at dette kan bli aktuelt for Refa Brygge AS i fremtiden.

– Men det er noe som vil kreve en reguleringsplan, og er ikke noe vi har startet på. Akkurat nå er det renoveringa som er vårt fokus.