FJELLANDSBYEN: Reidun Traasdahl Nilsen og Aurora Park ønsker å ta opp tråden og videreføre matfestivalen som ble arrangert i Målselv flere år på rad for en del år siden. Den spede starten foregår i Aurora Park i Målselv fjellandsby til helgen.

– Vi har tenkt en god del på matfestivalen vi hadde for noen år siden. Synes det var trasig at den forsvant, så det har vært litt motiverende for meg. Vi ser jo at lokal mat og lokale produkter er veldig i skuddet for tiden. Det interesserer mange og jeg tror det er et marked for det. Dette er en forsiktig start på noe vi håper vi kan arrangere fast, sier Traasdahl Nilsen.

Lokale leverandører

Til debuthelgen har Aurora Park fått lokale produsenter som MålselvMat (stiller med egen kokk), Hjerttind rein, Senja Handbryggeri og to lokale lefsebakere.

MATMARKED Autoro Park inviterer til lokalt matmarked i helgen. Fra venstre: Marta Rychlowska, Delileh Sanson Rognli og Reidun Traasdahl Nilsen.

– Vi satser på smake, spise, selge og litt lærdom om lokal matproduksjon. Vi jobber for å få flere bein å stå på og, og dette matmarkedet er en av tingene vi prøver ut. Det blir spennende å se hvor mange som kommer. Vi ønsker også å arrangere flere typer marked, det gjelder bare å finne den gode ideen sier Traasdahl Nilsen.

Turisme

Aurora Park jobber også mye med å trekke til seg turister. Både til parken, Rundhaug Gjestegård, som Traasdahl Nilsen også eier, og til Målselv forøvrig. Det har gått litt langsomt, men Traasdahl Nilsen er lysning.

– Vi har jobbet hardt med turismebiten og vi håper 2017 skal bli året da turistene kommer til regionen. Aktørene på strekningen Narvik-Tromsø har et samarbeid som gjør at det vil komme en turistbuss hver dag i tidsrommet 12. desember til 31. mars neste år. Blant aktørene er Tromsø Safari, Hamn i Senja, Polar Park og Fjellkysten for å nevne noen.

– For oss handler det nå om å få på plass logistikken og kvalitet på opplevelsene. I tillegg til dette så begynner vi også å få bestillinger direkte fra turoperatører, sier Traasdahl Nilsen.