FINNSNES/TROMSØ: Nederlenderen endte med et snitt på vanvittige 6,46, noe som viser hvilken supersesong han har hatt.

– Det er fantastisk. Jeg har vært der oppe hele sesongen og har levert kanskje to dårlige kamper. Resten har jeg spilt veldig bra. Det er jeg stolt over, sier Jansen til Folkebladet.

Samtidig roser han lagkameratene for at sesongen både for hans egen del og for Finnsnes har vært meget god.

– Jeg kan ikke gjøre det alene. Jeg spiller bra fordi alle spiller bra. Vi har gjort det som et lag hele sesongen. I hver kamp er det en ny spiller som spiller bra og får banens beste, sier nederlenderen, som kom til Finnsnes i forkant av 2015-sesongen.

LES OGSÅ: To spillere topper Folkebladets Senja-børs

– Komplett stopper

Jansens kontrakt med Finnsnes går ut i høst. Supersesongen har gjort at han nå er i søkelyset til både Tromsø, Sandefjord og Tromsdalen. 26-åringen mener han er klar for å ta steget opp i divisjonssystemet.

– Jeg tror jeg er klar for det og håper jeg får muligheten på et høyere nivå.

Assistent-trener Alexander Samuelsen er ikke i tvil om at årets kaptein er klar for utfordringer på høyere nivå.

– Quint har noen egenskaper med ballen som gjør at han er en spillende stoppertype. Det ser ut som han aldri stresser og årsaken til det er at han er i forkant av situasjonen og leser spillet veldig godt. Det forsterker inntrykket av hvor god han er med kula, sier Samuelsen.

– I tillegg har han tatt kjempesteg siden han kom til klubben, både i duellspillet og forflytningsevnen. I mine øyne er han blitt en komplett midtstopper. Han er mer enn god nok til å gå opp i divisjonene.

Blir neppe i FIL

Nylig var Jansen på treninger med TIL på Alfheim. 7. november skal han på prøvespill med Sandefjord.

– Jeg regner med det blir minst én uke der, sier Jansen.

– Hvordan synes du det gikk på TIL-treningene?

– Jeg tror det gikk veldig bra. Jeg fikk vist kvalitetene mine og de vet hvilken type spiller jeg er nå. Jeg tror jeg fikk vist et godt inntrykk.

– Hvordan er mulighetene for at du fortsetter i FIL?

– Det er en sjanse, men jeg tror ikke den er veldig stor, sier Jansen.

– Selvfølgelig ser vi gjerne at han fortsetter i FIL, men det er også viktig for klubben å se at man utvikler spillere til høyere nivå. Det er ingenting som er artigere enn det. Det er et tegn på at vi har gjort noe rett som lag og klubb, mener Samuelsen.