SILSAND: Senjas kaptein Kjetil Warholm (26) og hans forsvarskollega Daniel Mikkelsen (22) topper Folkebladets Senjabørs i 2016. Begge endte opp med et snitt på 5,57.

På tredjeplass fulgte nok en forsvarsspiller, Eirik Bertheussen, med et snitt på 5,22.

– Da er vi veldig enige om hvem som har vært gode i år. De (Mikkelsen og Bertheussen) har vært kanonviktige for oss i år. De har virkelig ryddet unna i mange kamper, der vi har blitt presset veldig. De skal ha en stor takk for det de har gjort i år, skryter kaptein Warholm om forsvarskollegene.

Daniel Mikkelsen ble av klubben selv kåret til årets spiller. At Warholm får dele børstoppen med 22-åringen synes han selv er litt overraskende.

– Jeg synes spesielt Mikkelsen og Bertheussen har vært massive i år. At jeg er oppe der sammen med dem er litt overraskende, sier Warholm.

– Det har egentlig ikke vært en bra sesong for meg. Jeg hadde en stor karantene i starten og mye problemer med kroppen mot slutten. Så var det noen gode kamper i midtfelen av sesongen. Det er det positive jeg tar med meg fra sesongen.

Over forventning

Daniel Mikkelsen synes det er artig å havne øverst på Folkebladets børs.

- Det er klart det er kjempeartig at man blir lagt merke til. Man føler man har prestert bra og dette er jo en god bekreftelse på det, sier Mikkelsen.

Midtstopperen kom fra Kirkenes og spill i 3. divisjon til Senja foran årets sesong.

- Jeg hadde forhåpninger om å ta nivået ganske fort, men det har gått litt over forventningene.

Han har kontrakt med Senja ut neste sesong og blir i utgangspunktet værende i klubben.

- For Senja sin del handler det om å få en god vinter og forberede seg på en rimelig tøff 3. divisjon. Det er ennå ikke kalrt hvordan den blir utformet, men det skal absolutt være muligheter for Senja til å rykke opp. Det bør være et mål.

– Vel fortjent

Trener David Lundblad mener det er vel fortjent at de to forsvarsspillerne topper børsen.

– Det er bra fortjent i konkurranse med flere. Det har vært en ganske jevn prestasjon av mange i år, der kanskje Kjetil og Daniel er de som har skilt seg ut i forhold til stabiliteten gjennom sesongen.

Han mener Warholm virkelig har tatt kapteinsrollen og stått fram som en god leder.

– Han har gått foran i krigen, gjort gode kamper og gjort en fantastisk figur. Han ble av oss kåret til årets forbilde, så det er veldig fortjent, mener Lundblad.

– Daniel har kommet som et skudd helt siden han startet hos oss i desember. Vi så at han hadde noe med seg og har blitt sharpere og fittere. Han har blitt bedre og vist seg som en god 2. divisjonsspiller. Det er vel fortjent til begge to.

Futsal-fokus

Kjetil Warholms kontrakt med Senja går ut ved nyttår. Om han blir med Senja ned i 3. divisjon er usikkert.

– For min egen del er sesongen akkurat slutt og jeg ser frem til en spennende sesong i eliteserien i futsal. Jeg er litt der nå og fokuserer på det i ukene og månedene som kommer. Så må man la denne sesongen synke inn litt, så får man se hva man gjør videre. Jeg ønsker å spille fotball på høyest mulig nivå. Det er inngangen.

Warholm har et klart standpunkt i debatten om Midt-Tromsfotballen som verserer i høst.

– Jeg mener strukturen Senja har hatt har vært veldig bra. Det må man prøve å bygge videre på. Jeg har sett spillere fra Senja komme opp de siste årene og virkelig gjort det bra. Unge gutter begynner å studere, da må man ha en gruppe i Tromsø som er klare til å ta dem imot og gjøre at de fortsatt kan spille fotball for hjemplassen.

– Jeg forstår også at det er en utfordring på at man ønsker å gi tilbud til de som bor hjemme også. Man må finne struktur i klubben som gjør at man ikke kommer for langt fra hverandre. Man må møtes oftest mulig der aller blir sett uansett hvor man bor. Der har Senja en liten utfordring. Man må prøve å samle det litt mer. Man gjør en ok jobb, men man må kanskje ta det et steg videre og få stabilitet i det.

FORTJENT: David Lundblad mener det er fortjent at Warholm og Mikkelsen deler børstoppen denne sesongen.