SØRREISA: Karine Nordby hadde lagt barna på to og åtte år for natten nede i første etasje og hun satt selv i etasje over. Rundt klokken halv elleve om kvelden begynte plutselig hunden i huset å bli veldig urolig.

Høy banking

– Jeg skjønte ikke hva det var og det pågikk en god stund uten at jeg verken hørte eller så noe. Så startet det plutselig banking på utsiden av veggen ned i første etasje. Bankingen fortsatte og jeg gikk ned og ut i døren før å se hva det var. Men jeg så ingenting. Jeg gikk opp i stua igjen, men hunden fortsatte å være urolig. Nå ble bankingen høyere og begge barna våknet. Hun på to år gråt skikkelig så jeg gikk ned for å se til dem, sier Nordby.

Fortsatte opp

Da hun var nede på soverommet hadde vedkommende kommet seg opp på verandaen i andre etasje og fortsatte bankingen i veggen der opp.

– Jeg kunne ikke gå opp og se fordi jeg måtte være nede med barna. Da jeg hadde fått roet ungene og gikk opp igjen, så startet bankingen på nytt nede, sier Nordby.

Det hele pågikk i et kvarter før det ble stille og Nordby tenke ikke så mye mer over hendelsen. Ikke før dagen etter da hun traff på en kjenning da hun var med barna på lekeplassen.

– Vedkommende sa at hun hadde lest på facebook at det hadde gått en enslig person i klovnemaske ned veien i boligfeltet der jeg bor, med en kniv i hånden. Det var et øyenvitne som så mannen. Tidspunktet for når personen gikk nedover veien stemmer godt med når bankingen i huset mitt startet. Jeg ringte vedkommende som skrev om det og fikk historien bekreftet, sier Nordby.

Skremmende

– Det er skremmende at noen gjør dette alene. Vi fant jo på rampestreker da jeg var ungdom og, men vi gikk jo aldri alene og iallefall ikke med kniv. Etter at jeg fikk høre alt dette synes jeg episoden lørdag kveld var veldig ubehagelig, sier Nordby.

Hun sier videre at den samme damen som fortalte henne dette, også kunne fortelle at hennes datter hadde vært i sentrum av Sørreisa og der hadde en gjeng ungdommer i klovenmasker skremt barna med at de skulle komme og ta dem, og at det kom til å bli mye verre på halloween.

Nordby prøvde å dysse ned episoden for ikke å skremme barna, men åtteåringen hadde allerede hørt om ungdommene med klovnemaske.

– Da hun fikk vite at det kanskje hadde vært en ved deres hus, så ble hun skikkelig redd. I morges (tirsdag morgen, jour. anm) turte hun ikke gå alene opp til skolebussen. Jeg måtte få bestefaren til å følge henne. Hun er veldig redd. Nå har det gått for langt. Jeg blir skremt når noen kan holde på sånn helt alene, sier Nordby.