KÅRVIKHAMN: Instrumentene ved Kårvik skole, er både gamle og i dårlig forfatning. Da skolen fikk ny lærer i musikkfaget, følte initiativtaker at noe måtte gjøres, både for barna og for å kunne beholde den nye læreren.

FORNØYD Ina Gravem Johansen er fornøyd med innsamlingen.

– Skolen fikk flere nyansatte lærere i høst, blant annet en godt kvalifisert og svært engasjert lærer i estetiske fag, kunst- og handverk og musikk. Det ble da tydelig at behovet for å oppgradere og fornye instrumentbeholdningen var prekær om musikkundervisningen skulle bli engasjerende, gi forventet læringsutbytte og kreativ utfoldelse. Læreren ble så utgangspunktet for en pengeinnsamling, vi må jo prøve å beholde denne læreren. Ingen når skolens læringsmål i faget musikk med å spille lenge på luftgitar, sier Ina Gravem Johansen, som også er forelder ved skolen.

Firedoblet

Hun sitter ikke i foreldreutvalget ved skolen, men tok kontakt med de og startet en kronerulling, i nærmiljøet. Responsen var fantastisk.

– Læreren for seg at flere instrumenter ville kunne generere nye fritidsaktiviteter for skolebarn, eksempel bandprosjekter, noe skolekretsen absolutt trenger. Nå bare en drøy måned etterpå har vi klart å samle en sum tett opp mot 21.000 kroner. Kommunen bevilget 5000 kroner, så vi må si oss svært fornøyd med å ha mobilisert mer enn 400 prosent i ekstra midler, sier Gravem Johansen.

Samfunnet

Skolen som i flere omganger har vært forespeilet nedlagt, ville hun nå forsøke på noe positivt. I distriktene er de vant med selv å ta i et tak, når de ønsker å få noe fjort.

– Jeg vil fremheve skolekretsen som trør til og lykkes. Dette bidrar til trivsel, opprettholder bosetting og hjelper på for å beholde de ansatte. Også bedriften Stella Polaris var med å bidro. På alle hold hjelper man å holde samfunnet i gang, sier initiativtakeren.

Dra lasset selv

Selv om det ikke er privatpersoners ansvar å skaffe driftsmidler til en kommunalt drevet skole, sier initiativtakeren at skolekretsen er klar over at midlene er begrensede og behovene.

– Vi vet derfor at med å dra litt eksta i lasset selv, kommer vi raskere i mål. For et par år siden oppgraderte vi også Kårvik barnehage i en stor og omfattende dugnad, så dette kan vi. Nå bli det nok artig for musikklæreren å gå på shopping og vi gleder oss til å høre nye skjelvende, skjeve og rene toner fra de små håpefulle, avslutter Gravem Johansen.