FINNSNES: Bakgrunnen for anmeldelsen er at Rege er advokaten til XL-Bygg byggesystemer på Finnsnes, som i 2015 signerte en kontrakt med Heide om å bygge et hus på Bardufoss. Denne kontrakten mener Heide ikke eksisterer etter at den ble terminert grunnet uoverenskomster i kontrakten. XL-bygg mener kontrakten fortsatt er gjeldene og stevner Heide for kontraktsbrudd, da han valgte å bygge hus med et annet byggefirma.

– Jeg mener å ha skrevet på den kontrakten motvillig. Da den ble terminert, skulle et nytt tilbud komme på banen. Det nye tilbudet var ikke godt nok. Når jeg i ettertid valgte et annet firma grunnet mye useriøsitet fra XL-bygg og byggematerialer, ble advokater blandet inn i en stevning. Det er dokumenter i denne stevningen, Rege har ulovlig tuklet med, mener Heide.

Forfalskning

Dokumentet det dreier seg om er en e-post sendt til Rege fra Heides daværende advokat, Johnny Angell. Heide har nå avskjediget Angell som sin advokat.

– Jeg har bevis på at Rege forfalsket et dokument som min daværende advokat sendte til Rege. Han har sladdet deler av eposten, som taler i min retning, før brevet ble gitt videre til tingretten. Jeg har også i dag levert et skriv til politiet som befatter også min tidligere advokat, i anmeldelsen. Jeg mener å ha bevis på at han samarbeidet med Rege om å forsøke å lure dommeren, ved blant annet å endre på dato i det aktuelle brevet, slik at jeg ikke kan bruke det som bevis i retten, sier Heide.

Gjort alt riktig

Selv mener Rege at han ikke har gjort noe uriktig i saken.

–Jeg har ikke mottatt anmeldelsen, men jeg har forholdt meg til advokatforskriftene på hvordan jeg skal behandle dokumenter i en sivilsak. Jeg har ikke gjort noe uriktig, sier Rege.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før han har sett anmeldelsen.

Forskriften

Advokatforeskriften som Rege henviser til, er foreskrift punkt 4.5:

«En advokat må i en prosess ikke uten motpartens samtykke påberope seg forlikstilbud som er fremsatt av motparten eller dennes advokat, eller nevne at disse har sagt seg villig til å forlike saken. Dette gjelder enten motparten eller dennes advokat har tatt slikt forbehold eller ikke.

En advokat har alltid adgang til å påberope seg forlikstilbud som han selv har fremsatt, hvis det ikke er sluttet avtale om noe annet. Forutsetningen er dog at egne forlikstilbud fremsettes i en slik form at eventuelle forlikstilbud fra motparten eller dennes advokat ikke røpes.»

Ingen advokat

Heide skal nå forsvare seg selv i retten.

– Jeg gikk inn på XL-bygg som kunde som ville at de skulle bygge huset, kom ut som et offer syv måneder senere. Så blir jeg nok et offer når jeg kontakter advokat. Begge advokatene sender jeg nå inn klage på, til disiplinærnemnden og advokatforeningen. Jeg skal nå forsvare meg i retten, avslutter Heide.

Folkebladet har vært i kontakt med XL Bygg byggesystemer på Finnsnes. De ønsker ikke å kommentere og henviser til sin advokat i saken.