BARDUFOSS: Politimester Ole B. Sæverud liker slett ikke prosessen som nå er i gang for å flytte de ni Bell 412-helikoptrene far Bardufoss til Rygge.

– For meg er det ingen tvil om at Troms politidistrikts operative evne vil bli redusert dersom helikoptrene flyttes fra Bardufoss, skriver politimesteren i et debattinnlegg.

Han kaster seg nå for fullt inn i kampen om å bevare 339 skvadronen på Bardufoss.

Ingen erstatning

Sæverud mener regjeringnes uttalelser om at beredskapen skal erstattes med redningshelikopter og kystvakthelikopter ikke holder.

90 oppdrag

– (...) Som kjent har Forsvaret hatt Bell 412-helikopter på Bardufoss stående på beredskap til støtte for politiet siden 2013. Dette er en beredskap det sivile samfunn har hatt god nytte av i forbindelse med mer enn 90 oppdrag så langt, knyttet til søk og redning, ambulanseoppdrag og transportstøtte for politiet (...), skriver Sæverud.

– (...) De gangene vi ha hatt væpnede oppdrag rundt i fylket, er det ofte behov for å få bistand med flere mannskaper enn de som allerede befinner seg på stedet. For eksempel har vi bare i år fått hjelp til å frakte bevæpnet politi fra Tromsø og Bardufoss til oppdrag både i Skibotn og Sørkjosen betydelig raskere enn om vi skulle ha fraktet mannskapene med bil (..), fortsetter Sæverud.

Dårligere beredskap

Politimesteren er ikke i tvil om at hvis helikoptrene flyttes, så vil beredskapen i Troms bli langt dårligere.

– Skjønner politimesterens bekymring

BARDUFOSS: Målselv-ordfører Nils Foshaug har ingen problemer med å skjønne politimester Ole B. Sæveruds bekymring.

ENIG Ordfører Nils Foshaug mener det er helt reellt at politimesteren uttaler seg.

– Jeg har ingen problemer med å skjønne hva han mener. Både når det gjelder antall bistand 339 skvadronen har ytt politiet og den sivile beredskapen, sier Foshaug.

Foshaug sier man bare kan tenke seg om den kapasiteten ikke hadde vært ti stede, så hadde beredskapen i Troms vært atskillig dårligere.

– Derfor synes jeg det er helt reellt at han uttaler seg om helikoptrene, sier Foshaug.

Foshaug mener politimesterens syn absolutt må være en del av vurderingen til det vedtaket Stortinget skal gjøre.