FINNSNES: Bedriften er nå i gang med oppføring av et nytt administrasjonsbygg på nersia av fylkesvei 86, like ved servicebygget og notbøteriet. Byggeoppdraget utføres av Midtfylkets Trelastutsalg.

Når innflytting skjer i mars i neste år, betyr det slutten på mer enn 60 års tilhold i det gamle fabrikkbygget, som ble oppført i 1950. Dette fabrikkbygget ble i 2006 skilt ut til nye eiere, og eies i dag av Refa Brygge.

Mer moderne

– Eierne har behov for areal sjøl, og vår leiekontrakt går ut. Kontorlokalene vi har hatt her kan best beskrives som forhistoriske, så vi gleder oss til å komme inn i nye og mer tidsriktige lokaler, sier administrerende direktør Ronny Moan i Vónin Refa.

Han beskriver det nye bygget som en forstørret enebolig i nøktern utførelse. Her vil de 15 ansatte i administrasjonen få moderne arbeidsforhold.

– Det blir ikke noe fancy, men helt grei standard, sier Moan som ikke vil ut med hvor mye investeringen beløper seg til.

Flytting til Rossvoll

Også på produksjonssida skjer det endringer. Vónin Refa kjøpte nylig de tidligere Nato-lagrene på Rossvoll i Målselv. Alt av lager er blitt flyttet hit. I løpet av høsten skal også deler av serviceaktvitetene på oppdrettssida flyttes til Rossvoll.

– I første omgang blir det snakk om å flytte aktivitetene som relaterer seg til luseskjørt. Det vil skje i november. Den fiskerirelaterte delen av virksomheten skal fortsatt være på Finnsnes.

Mange har oppfattet det som naturstridig at bedriften orienterer seg mot innlandet, men Moan sier beliggenheten er perfekt.

– Mange av oppdrettsposene som skal ha service transporteres langs E6. På Rossvoll får vi god plass å boltre oss på all den stund de tidligere Nato-lagrene omfatter 13.000 kvadratmeter bygningsmasse og 70 mål tomt.

Vónin Refa har totalt cirka 75-80 ansatte i produksjonen på Finnsnes og ved avdelingene i Svolvær og Tromsø.

Ronny Moan i Vónin Refa. Foto: Stian André Lund