BARDUFOSS: – Jeg er meget overrasket over at Regina Alexandrova kan si det. Men det er i tråd med hva hennes partikollega Kent Gudmundsen uttalte i møtet med Profil-gruppa på Finnsnes på mandag, der han sa at det ikke var noen planer om å legge ned Bardufoss flystasjon, sier Nygård.

– Bardufoss flystasjon ligger fast Stortingsrepresentant Regina Alexandrova sier driften av Bardufoss flystasjon ligger fast de neste 20 årene. Naivt

Og det er disse to uttalelsene Nygård reagerer på.

– Når jeg hører slike uttalelser fra to stortingsrepresentanter fra Troms, så synes jeg det er småskummelt. For hvis man tror at man i dette firmaet (Forsvaret, jour. anm.) får lovand på drift i 20 år så er det naivt. For dette er samme regjering som i tilleggsbevilgningene sier at Forsvaret skal spare 40 milliarder kroner i perioden. Da er det utenkelig at det skal brukes 100 millioner kroner på drift av Bardufoss flystasjon som man ikke har bruk for, sier Nygård.

Utopi

Nygård frykter følgende kan komme til å skje på Bardufoss:

– 339 skvadronen forsvinner, 139 luftving forvitrer og Luftforsvarets flygerskole flyttes til Værnes. Da blir det kun ei betongplate igjen på Bardufoss, og i en slik setting blir ikke en flyplass Forsvaret ikke har bruk for opprettholdt, sier Nygård.

Og hvis noen tror at Avinor kommer til å bruke 100 millioner kroner på drift, brann og redning for tre daglige ankomster og avganger, så er det utopi, mener Nygård.

– Og hvis man ikke forstår dynamikken i dette så bør man i allefall ikke gå ut i media og prate tøv, smeller Nygård.

Mediestrategi

Nygård mener uttalelsene har en bestemt hensikt.

– Dette er et ledd i en mediestrategi der man forsøker å underbygge og ufarliggjøre konsekvensen av en flytting av 339 skvadronen. Jeg synes at Alexandrova og Gudmundsen burde la være å komme med slike forsikringer. Det kan nemlig slå tilbake på dem som en voldsom boomerang. Bardufoss flystasjon er en motor, og det vil få store konsekvenser for lokalt næringsliv, sivil flytrafikk og det som er igjen av Forsvarets virksomhet hvis flyplassen forsvinner, sier Nygård.