BARDUFOSS: Onsdag startet skiskytter-miljøets oktobersamling på Bardufoss.

Fram til og med fredag har skiskytter-legenden Halvard Hanevold viet sin tid og kunnskap til å lære bort tipsene som gjorde at han nådde målet om å bli olympisk mester.

TIPS Halvard Hanevold viser sine tips til å forbedre skyteteknikken på fredagens morgenøkt på Bardufoss.

Folkebladet besøkte samlingen fredag morgen. I stråkende høstsol og fem minusgrader var det skytetrening som var på agendaen på fredagens første økt.

– Det er moro å se så mange skiskyttere. Det er mye bra skyting og mye bra jobbing, sier Halvard Hanevold til Folkebladet.

– Ha en drøm

Torsdag kveld holdt han foredraget «Fra talentløs til olympisk mester».

Budskapet var blant annet hvordan man må jobbe med detaljer, være målrettet og å ha en drøm og gjøre alt for å nå den.

– Det er utgangspunktet. Man må ha en drøm om å bli skikkelig god eller få til noe, for så å sette seg ned og se hva man man må gjøre for få til akkurat det, sier Hanevold.

– Når gikk du fra å være talentløs til å bli talentfull?

– Som 17-åring tok jeg veldig store steg. Da fikk jeg igjen for jobben jeg gjorde som 14-,15-, 16-åring som ikke hadde gitt noen resultater. Jeg var liten av vekst, men når jeg begynte å vokse til ga det en skikkelig boost.

ERFARING – Det er veldig bra med innspill fra en som virkelig kan faget sitt, sier Håvard Hovde Østvik.

Leder for samlingen, Håvard Hovde Østvik, sier besøket fra den olympiske mesteren gir god erfaring til både utøvere og trenere.

– Han er her for å se på hvordan vi jobber som trenere, han ser på utøverne og noterer ned det han ser på skytestilling eller gjennomføring, sier Hovde Østvik.

– Det nordnorske miljøet er jo litt lukket. Vi er ikke så mye sammen med andre trenere og vi er de samme som jobber med utøverne. Det er veldig bra med innspill fra en som virkelig kan faget sitt.

Glede

Hanevolds beste tips til unge utøvere er blant annet å notere ned erfaringene man gjør seg fra hver eneste trening, være målrettet og hvordan man motiverer seg i hverdagen.

– Man må også tenke på gleden av å holde på med dette. Tenke på hvor heldig man er som kan kombinere dette med skolearbeid og at det er en fin livsstil. Det tror jeg er en viktig del av å lykkes. Både jeg selv og Ole Einar (Bjørndalen), som jeg var mye sammen med, han var en som virkelig gledet seg over treningshverdagen, sier Hanevold.

– Det å dra fra en økt og tenke at nå gjorde jeg det jeg skulle gjøre og kan sette meg ned til lunsj med god samvittighet, det er en utrolig god følelse.

I overkant av 30 utøvere fra NTG Tromsø, skilinja i Nordreisa og Team Troms og Finnmark er samlet på Bardufoss frem til søndag.